Strijdlustig eerste optreden FCD O10-1 (nieuw) bij CDW-toernooi

‘FCD O10-1 (nieuw) heeft vandaag echt alles gegeven. Veel strijdlust geleverd, en voor iedere vierkante meter geknokt. Dat moest ook, want de tegenstanders op het CDW-toernooi waren 1 of 2 jaar ouder. Maar ondanks vier nederlagen is er bij vlagen gewoon prima gevoetbald. Een mooie ervaring dus, en goed voor het groepsproces.’ Rake woorden van trainer-coach Arnaud van Holst aan het einde van een broeierig warme zaterdag in Wijk bij Duurstede, die FCD O10-1 (nieuw) als hekkensluiter afsloot.

20160611_161959

In de eerste groepswedstrijd stond streekgenoot Jonathan O10-2 op het menu. Ondanks een 0-3 nederlaag legde FCD O10-1 (nieuw) tegen deze één jaar oudere opponent een prima openingsfase op de mat. Maar nadat enkele kansen en kansjes niet werden benut scoorde het eveneens goed voetballende Jonathan vlot achterelkaar 3 treffers, en was het Driebergse verzet gebroken.

Na deze ouverture traden de albicelestes alleen nog aan tegen tweedejaars E-teams. Eerst volgde een redelijk kansloze nederlaag tegen de SVF E1 (0-6). Niet zo gek, want de kleinste speler van de groen-witten was nog altijd flink groter dan de grootste man in het hemelsblauw-wit. Voetballend waren de onzen zeker niet de mindere, maar in de onderlinge duels moesten de Driebergers het op kracht en snelheid veelal afleggen tegen de opponent uit Cothen.

In de laatste groepswedstrijd was Schalkwijk E1 de tegenstander. FCD O10-1 (nieuw) had vrijwel voortdurend een veldoverwicht, was voetbal-technisch en ook qua positiespel de meerdere, maar wist ondanks een flink aantal hele en halve kansen helaas maar één keer (de 1-1, doelpuntenmaker: Kasper de Kruijf) te scoren. Toen beide ploegen al tevreden leken met een gelijkspel kreeg FCD O10-1 (nieuw) ver in de blessuretijd het deksel op de neus (1-2), en restte nog de wedstrijd om de 7e en 8e plaats, tegen Epe E2. Ook deze wedstrijd ging verloren (0-4), maar dit eerste optreden van FCD O10-1 (nieuw), dat bestaat uit spelers die in de jaargang 2015/2016 in de F1 of F2 speelden, bood met name in voetbaltechnisch opzicht zeker perspectief voor het nieuwe seizoen.

Tot slot nog een woord van dank aan Jelle van der Lee, die FCD O10-1 (nieuw) vandaag completeerde, voor het invallen.

?????????????
?????????????