Succesvol FC Driebergen verslaat Kockengen met 1-3

Op het zeer winderige terrein van vv Kockengen heeft FC Driebergen zijn derde opvolgende overwinning behaalt op het op de derde plaats staande tegenstander. Een wedstrijd waar Kockengen direct het initiatief nam en de verdediging van FC Driebergen handen vol werk bezorgde. Dat blijkt ook wel dat de eerste aanval van de onzen pas in de 6e minuut een feit was maar dat was gelijk de ommekeer .
Met veel inzet en snelheid en goed samenspel van FC Driebergen moest tegenstander Kockengen zich terug trekken naar hun verdediging wat een paar kansen voor FC Driebergen opleverde. Tot tweemaal toe was het Robin Notenboom die deze niet benutte.

In de 17e minuut een afstand schot van Tolga Albayrak welke maar ternauwernood door de keeper werd gestopt. De 25e en 30e minuut twee goed uitgespeelde mogelijkheden en Dobias Aldenkamp (weer uitstekende indruk) en Elmar van Doorn die goed werden verwerkt door de doelman van Kockengen.

Door wat kleine plaagstootjes van hun voorhoede moest de FC Driebergen verdediging alert blijven maar door uitstekend keepers werk van Michel van Bruggen bleef het 0-0. Het venijn zat in de slotfase van de eerste helft FC Driebergen kwam in de 42e minuut op een 0-1 voorsprong door Tolga Albayrak die zich goed vrij speelde en zijn schot van 25 meter afstand belande hoog in de touwen.

Twee tellen later had Elmar van Doorn de 0-2 op zijn schoen door alleen voor de doelman te falen zijn schot belande in handen van de keeper. Maar een minuut later werd het toch 0-2 na goed voorbereidend werk van die zelfde van Doorn en Dobias Aldenkamp de gelegenheid gaf om feilloos zijn doelpunt te maken. Daar lieten de teleurgestelde spelers van Kockengen het niet bij zitten en met twee minuten blessure tijd kregen ze nog 3 grote kansen om de aansluit treffer zo vlak de rust te scoren maar alle gevallen was het weer doelman Michel van Bruggen die zijn doel schoon hield. Rust 0-2

De 2e helft was nog geen minuut oud toen toch al de aansluittreffer kwam vanaf de aftrap nog niet oplettend klaar staan van de verdediging 1-2. Weer een minuut later had Tolga Albayrak de wedstrijd al kunnen beslissen door alleen op de keeper af te gaan maar strandde toch op de doelman. De wedstrijd kreeg een ander aanzien het werd rommeliger en de niet altijd goede waarnemingen van de scheidsrechter stond beter voetbal in de weg. Ook kwamen de eerste wissels het veld in dat waren de weer herstelde Paul van Hofwegen (nog wel met conditionele achterstand) voor Dobias Aldenkamp en Pascal van Doorn voor de geblesseerde Midas de Wildt. Het was Robin Notenboom die de wedstrijd besliste door een ongevaarlijk lijkende bal die de keeper verkeerd beoordeelde en als de kippen erbij was om de zege veilig te stellen en wat de voorhoede van Kockengen ook probeerde de solide achterhoede van FC Driebergen gaf geen krimp meer.

Zo beleefde FC Driebergen zijn 3 opeenvolgende overwinning en distantieert zich redelijk van de degradatie zone.

Zaterdag as 22 maart de thuiswedstrijd FC Driebergen Za1 – Hercules Za1 aanvang 14.30 sportpark de Woerd.