Super Sunday

Schouten Bloemenshop

Koud maar droog, perfect Hollands voetbalweer. Een dag om niet gauw te vergeten, en voor ieder wat wils: lokaal starten met een Klasbak tegen Kampong, dan nationaal gaan met de Klassieker, vervolgens op Europees niveau een Clasico en een mondiaal toetje vanuit Mexico met een clash tussen een champ en de coming man. Deze zondag toonde in ieder geval aan dat Kampong im Grunde een hockeyclub is, Feyenoord zich op de beker zal moeten richten, Barcelona zonder Lionel Messi beter presteert dan Real Madrid zonder Cristiano Ronaldo en Max wereldkampioen Formule 1 gaat worden.

Het klapstuk van deze superzondag vond toch echt plaats in Driebergen. Volgens de toeschouwers die de kou langs de lijn trotseerden waren er echt nog maar 12 minuten verstreken toen Adema zijn derde goal binnenschoot. Dat zijn cijfers waarvan de gemiddelde spits alleen maar kan dromen. Maar Aadje was nog niet klaar en tekende tot aan de rust voor nog een hattrick. De spits die dat durft te dromen kan beter meteen wakker worden en zijn excuses aanbieden, want er zijn er voor veel minder naar het Pieter Baancentrum gestuurd voor een grondige evaluatie.

Het geheim van zijn trefzekerheid? De tijd kunnen nemen. In een gebied waar de stress per definitie toeneemt, waar het doorgaans een drukte van belang is en de ruimtes claustrofobisch klein worden, ergo het strafschopgebied, daar weet Adema het moment te herkennen waarop de kans het grootst is dat een schot doel treft. Iedereen kan snel schieten, maar raak schieten, daar gaat het om.

Op vrijdag 2 november a.s. vertoont de televisiezender Arte om 22.50 uur een documentaire over de stripheld die opvallend veel overeenkomsten vertoont met Peter Adema: een kromming in de rug, slungelig figuur, o-benen en sneller schietend dan zijn schaduw. Altijd raak, dus voel je even scherpschutter en mis de docu niet.

Uiteraard verdient het elftal alle lof, zonder hen mag immers niet eens worden afgetrapt. Een beetje laffe professionele trainer roemt het collectief.

(…)

Bizar is het feit dat de ruststand niet alleen met een geheel leeg geschoten magazijn vanuit de .44 Magnum A(a)didassen tot stand was gekomen, maar dat ook Bies, Stoltenkamp en Van Amerongen doel hadden getroffen. Met 9-0 op zak aan de thee, onvoorstelbaar.

De koek bleek nog niet op. Het duurde even, maar de dubbele cijfers werden gedurende het tweede bedrijf toch behaald. Tweemaal Fedde en nog eenmaal Aadje en toen was het dozijn vol: 12-0.

De 12-0 eindstand, een 9-0 ruststand en de 7 goals van Aad, werden mede mogelijk gemaakt door:

Van de Brink, Terraf, Van Elst (45. Van der Grift), Stoltenkamp, De Bruin, Bies (45. Kemal), Van Amerongen (45. Verhoeff), Bakker F., Van de Burgt (45. Bakker, L.), Adema, Hoevers.