Tactisch meesterplan brengt Zaterdag 2 langs Odysseus

Kapsalon Rob

Zaterdag 5 oktober 2019 gaat de geschiedenis in als een zonnige voetbaldag, waar de mooi-weer-voetballers van het Tweede raad mee wisten. De ochtend begint met wederom een zeer vermakelijke wedstrijdbespreking. Trainer John komt met een aantal geavanceerde voetbaltermen op de proppen. Zo passeren bovendruk, onderdruk en knijpen (met de toevoeging de tegenstander niet letterlijk te knijpen) de revue.

Verder krijgen Jef & Mau, zoals eigenlijk elke week, de lachers op hun hand. Het komische duo wordt ook opgemerkt door Ferry, die niet gediend is van de kolderieke sfeer. “Volgende keer zitten jullie uit elkaar,” zijn de strenge woorden van de assistent.  Rook stelt voor dat ie er de volgende keer tussen komt zitten. Het team kijkt ernaar uit hoe dat zal gaan aflopen..

De volgende 11 spelers mogen laten zien dat ze uit het juiste hout gesneden zijn: Wesley, Kevin, Rook, Daan, Imre, Pim, Mau, Mike, Jef, Hidde en Marnix. De gelukkige bankzitters zijn Mo, Bagdad, Boaz, Dave en Albin. Marco was aangespoeld op Curacao en moest deze topper aan zich voorbij laten gaan.

Voor de wedstrijd tegen Odysseus 5 is het tijd voor een teamfoto! En wie anders dan huisfotograaf Johan Prins staat met zijn meters lange lens klaar om de spetters van 2 vast te leggen. En na wat duw- en trekwerk en andere ongein is het zover: het 2e staat erop!

Dan de wedstrijd. Het 2e is niet voor niets het 2e en kenmerkt zich door een arsenaal aan beperkte voetballers. Dat gezegd hebbende is het niet de bedoeling dat het 2e elke thuiswedstrijd met een bal uit het jaar 0 aan de slag moet. Wederom is dit het geval, er wordt gespeeld met een bal zachter dan de billen van Jennifer Lopez. Voor de jongere lezers: google haar maar en let’s get loud!

In de eerste helft krijgen beide teams kansen. Zo laat Odysseus zich 3x zien voor het doel. De eerste kans van Odysseus wordt, in een uiterste krachtsinspanning, door Rook van de lijn gehaald. Als een woeste gorilla roept hij het team tot de orde.

De tweede kans is ook enorm. De spits kan de bal vrij inschieten, maar plaatst ‘m onbesuisd naast het doel. De derde kans wordt geweldig gepareerd door sluitpost Wesley. Een belangrijke redding vlak voor rust.

Nu de kansen van Ody uit de weg zijn geruimd kunnen we het hebben over de kansen van Driebergen. Of beter gezegd: goals! De eerste twee zijn tactische pareltjes: de tegenstander iets laten komen en de bal prachtig over de verdediging plaatsen. Bij de eerste goal is het aanvaller Jef die de bal maar eens komt ophalen bij de verdediging. De routinier ziet Hidde diepgaan, aarzelt geen moment en levert een perfecte lange bal in de loop van onze spits. Deze blijft ijzig kalm en lobt de bal over de doelman.  Bij de 2e goal is het de fenomenale, veel te goed voor het 2e zijnde Rook die de bal in goud verandert en Pim wegstuurt. De middenvelder rondt koelbloedig af.

In de tweede helft klapt Ody er vol op, wat beantwoord wordt door een bijzonder intelligente overtreding van Mau, die de beste speler van Ody door de helft schopt. Het Tweede krijgt een boost, overleeft de aanvalspogingen én scoort zelf wel! Op aangeven van Jef maakt Hidde zijn tweede van de middag. 3-0! De aanvaller blijkt ook assists te kunnen geven, want hij zet onze 42-jarige Mo-T voor de keeper. Deze besluit af te ronden met een lob. 4-0.

Dan is het tijd voor onrecht. Heel veel onrecht. Kevin loopt ongeveer 4 meter buitenspel. Scheidsrechter Kooiman laat doorspelen, iets dat hij naliet bij vele situaties waar het geen buitenspel was. Voor zowel Ody als Driebergen. Marv kopt op aangeven van Mo binnen. 5-0!

Dan de 30e corner van Odysseus in de 2e helft, die door wat onoplettendheid tot doelpunt bekroond wordt. 5-1. Sluitstuk van de wedstrijd komt op naam van biologisch-dynamisch duo Albin en Mau. Eerstgenoemde levert een steekpass af vanaf de 16, die door Mau rustig langs de keeper wordt gelegd. Zo kalm als een zalm. 6-1.

Tot volgende keer! En bedankt voor het vlaggen vader van Imre!