Teamprestatie van FC Driebergen in en tegen Maarssen

In een leuke en goed gespeelde wedstrijd in en tegen Maarssen heeft FC Driebergen kostbare punten veroverd door met 2-3 te winnen tegen middenmoter Maarssen. En zodoende de laatste plaats over deed aan Kockengen.

Maarssen begon furieus door direct complete druk op de achterhoede van FC Driebergen te zetten. Maar met aanvoerder Paul van Hofwegen aan het hoofd werd dat aardig opgevangen ondanks een paar momenten dat de ploeg door het oog van de naald kroop ook mede weer door uitstekend keeperswerk van Michel van Bruggen. Maar helaas gaf de goed leidende arbiter in de 20e minuut  te makkelijk een strafschop aan Maarssen ,onze doelman dook op de bal maar raakte wel zijn tegenstander in zijn val ,deze meevaller werd goed benut 1-0.

Doordat FC Driebergen hierna aardig uit de druk van de thuisclub kwam was een verdienste van de gehele ploeg ,men deed er een tandje bij en vooral Pim van Amerongen won menig duel op het middenveld en de in de spits opererende Jelle Adema als uitblinker(hij kan het toch) zette in de 28e minuut de keihard werkende Kevin Dame in stelling en deze speler ronde dit perfect af 1-1. Het werd zelfs 1-2 nog voor de thee in de 40e minuut een snelle counter via de al genoemden Jelle Adema en Pim van Amerongen die Hidde van de Werf de gelegenheid bood om er 1-2 van te maken en dat voortreffelijk deed. Rust 1-2

Een 2e helft waar Maarssen alles op alles zette om snel na de pauze de gelijke stand op het scoreboord te zetten maar dat lukte niet door uitstekend verdedigen van de achterhoede van FC Driebergen. Ondanks dat er af en toe wel wat geluk bijkwam dat er diverse ballen net voorlangs gingen bleef het 1-2. Trainer Wouter van der Berg (een brok zenuw langs de lijn) zat maar we moeten 1-3 maken en zijn wil kwam uit. Het was voor de 2e maal deze middag dat Hidde van de Werf de 1-3 kon noteren met een goed gerichte kopbal ,we praten nu over de 72e minuut.

Er kwam in de 80e minuut eigenlijk de grootste kans voor FC Driebergen om de stand op 1-4 te brengen maar de uitblinker Jelle Adema faalde van 25 meter afstand om de uitgelopen keeper te verschalken. Door dat Maarssen een op een ging spelen de laatste 10 minuten werd het nog spannend en scoorde in de 90e minuut de 2-3. Met nog 3 minuten blessure tijd die men goed door kwam was er vreugde bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter.

Zaterdag as 9 december de laatste thuiswedstrijd van 2017 thuis aanvang 14.30  FC Driebergen – Lopik
En dan nog 16 december de uitwedstrijd tegen HSSC’61(Heij en Boeicoop) aanvang 14.30