Technische staf heren selectie FC Driebergen compleet voor het nieuwe seizoen

Grafisch Dienstencentrum Driebergen

De technische staf voor seizoen 2021-2022 stelt zich voor. Na een periode zonder competitievoetbal door corona mogen we weer de velden op. Deze periode heeft de huidige technische staf gebruikt om verder na te denken over de toekomst en ambities van het eerste elftal. Voor de gehele coronapandemie heeft de vereniging al bewust gekozen om een nieuwe weg in te slaan, waarin het binden van jonge oud FC Driebergen voetballers één van de speerpunten is.

Hoofdtrainer Valentijn Zegwaart (28) en assistent-trainer Tolga Albayrak (30) hebben beiden hun contract bij FC Driebergen verlengd en willen graag met de club vooruitkijken. Tijdens de coronaperiode hebben de heren hun eerste slag geslagen door oud eerste elftalspeler, Pascal van Doorn (31), toe te voegen aan de technische staf. Drie oud eerste elftalspelers van de club, die gezien hun leeftijd nog op het veld hadden kunnen staan. Door chronische blessures is dit niet meer mogelijk, maar hebben zij wel gezamenlijk het doel om met FC Driebergen weer de weg omhoog te vinden.

Pascal van Doorn maakt de technische staf van het eerste elftal nu compleet en heeft het voetbal de afgelopen jaren enorm gemist: ‘’Ik heb 10 jaar in het eerste elftal van FC Driebergen gevoetbald, maar door een rugblessure heb ik helaas vroegtijdig de schoenen aan de wilgen moeten hangen. Na een afwezigheid van drie jaar wil ik graag weer iets binnen het voetbal gaan doen en mijzelf richten op het trainersvak. Ik wilde graag weer iets betekenen voor de club waar ik jaren met plezier mijn zaterdagen heb doorgebracht. De gesprekken met Valentijn en Tolga waren prettig en de doelstellingen die zij hebben met de club spreken mij enorm aan.’’

Tolga kan na de stop door de coronapandemie niet wachten om eindelijk een volledig seizoen mee te kunnen draaien als assistent-trainer. Na een lange periode te hebben gevoetbald bij SVL in Langbroek voelt hij zich weer helemaal thuis bij zijn club in Driebergen: ‘’FC Driebergen voelt voor mij als een warm bad. Een échte familieclub die onderscheidend is op zowel sportief als sociaal vlak. Het is een mooie uitdaging om de koers die we vorig jaar hebben ingezet, met deze jonge, ambitieuze staf en gedreven spelers voort te zetten. Allemaal Driebergse voetbaldieren in hart en nieren.’’

Naast een aantal nieuwe versterkingen voor de selectie hebben zij oud-Driebergenaar Arjan Plaatsman weten te strikken voor de rol als fysiotherapeut van het eerste elftal. Arjan, die in het verleden ervaring heeft opgedaan bij FC Utrecht, is gespecialiseerd in Sport & Orthopedische klachten van volwassenen en kinderen. Een belangrijke kracht binnen de huidige technische staf, Evert Jan Vermeulen, heeft ook aangegeven nog een jaar door te gaan als Teammanager van het eerste elftal. Evert Jan is niet alleen voor het eerste elftal belangrijk, maar ook binnen de vereniging in het algemeen vervult hij meerdere taken.

Na de zomerstop zal het nieuwe seizoen eindelijk weer van start gaan. De vereniging heeft het vertrouwen in het nieuwe seizoen en in de huidige technische staf. Hoofdtrainer Valentijn Zegwaart heeft zin in het nieuwe seizoen: ‘’Ik ben blij met het vertrouwen vanuit de vereniging. Deze staf vult elkaar goed aan en gaat de club verder helpen. Met als doel om FC Driebergen hogerop te brengen, maar wel vanuit de kernwaarden die horen bij het dorp en de club. Vanuit plezier en vriendschap de weg vinden naar succes.”