Tegenvaller Zaterdag 3

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Zaterdag 11 oktober zat het op een aantal fronten tegen voor FC Driebergen 3.

Ten eerste zat het in logistiek opzicht tegen. Onderweg naar IJsselstein stuitten de mannen van drie op een file op de A12. Gelukkig had kwartiermaker Bruining tijdig ge-appt de parallelbaan te nemen. Alleen Kooi had dit reisadvies gemist en belandde in de file. Gevolg was dat hij zich ruimschoots te laat op het veld van IJFC meldde en op de bank plaats kon nemen naast Kroon, die om geheel andere redenen te laat op sportpark Groenvliet was verschenen.

Ten tweede zat het in klimatologisch opzicht tegen. Net voor de aftrap tegen IJFC 4 begon het te regenen en al naar gelang de wedstrijd vorderde nam de buienintensiteit toe. De toch al droefgeestige IJsselteinse setting kreeg zo nog een extra vleugje neerslachtigheid.

Ten derde zat het in aanvallend opzicht tegen. Ondanks verwoede pogingen om in offensieve zin een vuist te maken, kwam het derde in de eerste helft niet verder dan drie schoten op doel. Links in de zestien speelde Kevin vd B zich na vloeiende solo goed vrij en schoot op doel. Zijn inzet miste net dat beetje effect om in de verre bovenhoek te verdwijnen. Even later wilde vd Mispel met een vrije interpretatie van de Kraanvogel de bal over de doelman schieten, maar de bal was te dicht bij zijn lichaam en zijn poging strandde in goede bedoelingen. Hierna zag Smit een schot met zijn zwakkere rechter afzwaaien tot ver naast het doel.

In de tweede helft bleef het aantal schoten op doel voor FC Driebergen 3 steken op twee. Kooi poeierde na goed terug leggen van Arjan de bal hard op doel. Zijn vlammende uithaal ondervond helaas net teveel opwaartse druk en verdween over. Kevin vd B verraste vervolgens de keeper met een verdekt schot laag in de linkerhoek dat door het natte gras lekker doorgleed. Zijn trap was echter niet verrassend genoeg om de doelman tot capitulatie te dwingen.

Ten vierde zat het in defensief opzicht tegen. Een onderbroken Driebergse aanval werd door IJFC 4 omgezet in een rappe counter door het midden, waarbij de midvoor er met het speeltuig vandoor ging en deze achter keeper Martijn in het doel deponeerde, 1-0.

Ten vijfde zat het in creatief opzicht tegen. Een Hoeveriaans hakje van IJsland belandde rand zestien volledig onbegrepen in de voeten van een IJsselsteinse middenvelder, die zich niet bedacht en op doel uithaalde. Keeper Martijn pareerde, maar kon niet klemmen, waardoor de bal door een IJsselsteiner kon worden opgepikt. Deze IJFC’er legde de bal vervolgens terug op een medespeler, die op zijn beurt de bal in het doel volleerde, 2-0.

Zat er dan helemaal niets mee? Jawel, hoor. Zo waren de ingooien van Schaap in de tweede helft een lust voor het oog en trakteerde De Bruijn zijn toehoorders in de rust op een speech waarmee vergeleken Frans Timmermans’ toespraak bij de VN een slecht voorbereide VMBO-b spreekbeurt leek.

Door de nederlaag blijft FC Driebergen 3 wel nog steeds de laatste plaats op de ranglijst bezetten; een plek van waaruit het gemakkelijk omhoog kijken is.

Opstelling: M. de Laat, B. Te Laat, S. Bruining (M.Schaap), B. von Gieβen, K. vd Burgt, E. Schenkels, R. de Bruijn, A. vd Mispel, E. van Doorn, M. Smit (D. Kooi), IJ. vd Berg (E. Kroon)