Teleurstellend resultaat in Amersfoort bij HVC – FC Driebergen (4-3)

Drankenspecialist de Mol

Opnieuw was het de laatste minuut waar de wedstrijd werd beslist en voor de zoveelste keer viel het kwartje de verkeerde kant op. FC Driebergen startte gelukkig weer met aanvoerder Camiel Robbers die twee maanden was uitgeschakeld na een zware blessure. Ook op de bank was spits Jesse Mantel weer beschikbaar, die al in voorbereiding op deze competitie geblesseerd was geraakt. Langzaam en gestaag loopt de ziekenboeg leeg en krijgt trainer Valentijn Zegwaart meer opties voor zijn basis elf. Op een zeer slechte en hobbelige grasmat was het FC Driebergen die meteen de aanval koos. Door het overwicht konden de Driebergenaren een aantal kleine speldenprikjes uitdelen, zonder dat dit op het scorebord tot uiting kwam.

FC Driebergen kreeg in de 20e minuut een grote kans uit een vrije trap van Sezer Gurbuz, maar deze belandde in de handen van de Keeper van HVC. Even later gevolgd door een goede actie van Mick Visser, die Abate Nyamsi in stelling bracht. Hij zag zijn poging door de Keeper van HVC gestopt worden. In de 31e minuut kwam FC Driebergen op voorsprong na een geweldige steekpass van Sezer Gurbuz, waarmee Mick Visser oog in oog met de doelman werd gezet. Hij bleef koelbloedig en zag dat zijn schot in het doel belandde. Nog voor de rust had het 0-2 moeten worden, maar het schot van Sezer Gurbuz ging net naast het doel. Ruststand 0-1.

De tweede helft begon met een wissel aan de kant van FC Driebergen. De lichtgeblesseerde Casper van Tricht werd vervangen voor Kubilay Albayrak. Twee minuten na de thee was daar plots te gelijkmaker. Eén diepe bal op de zeer snelle linker spits van HVC, die direct alleen op doelman Michel van Bruggen af kon gaan. De speler van HVC twijfelde niet en schoof de bal uitstekend langs de doelman. 1-1. Ondanks deze bittere pil net na rust, werd het gelukkig in de 53e minuut voor FC Driebergen al snel weer 1-2. Een goede voorzet vanaf de linkerkant door Mick Visser werd knap binnengekopt met een snoekduik door Jesper van Doesburg.

In de 58e had het zeker 1-3 kunnen worden, maar na goed werk van Abate Nyamsi was het Kubilay Albayrak die de bal hoog over schoot. Helaas pakte het verkeerd uit en kwam de thuisclub in de 67e minuut plots weer op gelijke hoogte. 2-2. Uiteindelijk kwamen daar de eerste minuten voor Jesse Mantel. Hij verving de moegestreden Abate Nyamsi. Enkele minuten na zijn invalbeurt werd de spits één-op-één gezet met de keeper en scoorde hij de 2-3. Deze werd terecht ongedaan gemaakt doordat de assistent voor buitenspel vlagde. Jesse stond meters buitenspel, maar de scheidsrechter liet hem in eerste instantie doorgaan en wuifde het vlagsignaal weg. Nadat de goal werd goedgekeurd kwam de scheidrechter na het gesprek met de grensrechter dus terecht terug op zijn beslissing. Het bleef hierdoor 2-2.

In de tussentijd had de warrig fluitende arbiter Staal een tweede gele kaart getoond aan een speler van HVC. Zij moesten dus 15 minuten met 10 man verder spelen. Bij FC Driebergen werd Sebastiaan Schornagel nog ingebracht voor Camiel Robbers. FC Driebergen was op zoek naar de voorsprong, maar zoals zo vaak dit seizoen viel er een doelpunt aan de verkeerde kant. Een goed uitgespeelde aanval van HVC werd knap afgerond. 3-2. Met nog 10 minuten op de klok was daar plotseling Jesse Mantel die de spanning terug bracht en de 3-3 kon binnenschieten. De gifbeker moest leeg, zoals wel vaker dit seizoen. Misschien wat naïef, maar FC Driebergen had de 3-4 op z’n schoen. Alleen voor de vierde keer dit seizoen werd de wedstrijd beslist in de laatste minuut van de wedstrijd.

Door een onoplettendheid en een te aanvallend FC Driebergen werd de peer naar voren verkeerd ingeschat. De snelle voorhoede van HVC profiteerde van de zeeën van ruimten en rondde de counter zeer knap af. Met nog een minuut spelen stond plotseling HVC, dat dus met een man minder speelde, met 4-3 voor. Dit was tevens het einde van deze teleurstellende wedstrijd. Voor de zoveelste keer zal FC Driebergen de rug moeten rechten.

Aanstaande zaterdag op 9 december speelt FC Driebergen de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen sv Zeist. Een zware wedstrijd tegen de koploper van de competitie. Deze derby vangt aan om 14:30 uur op Sportpark de Woerd.