Teleurstellend verlies FC Driebergen

van Raalten Bouwadvies

Een wedstrijd waar Odijk zeer goed uit de startblokken kwam en daar had FC Driebergen vooral in de beginfase geen antwoord op. De straffe wind die schuin over het veld stond was in deze wedstrijd wel de spelbreker .

Door veel de lange bal te hand teren was het vooral Odijk die met wind mee hiervan gretig gebruik maakte. En dat leidde ook in de 13e minuut de 0-1 in,het niet goed beoordelen van deze lange hoge bal was keeper Bryan Hoedeman te machtig. Wat zelfs 2 minuten later een nieuwe domper bracht door slecht verdedigen vanuit het middenveld was het voor de ijverige voorwaartse van Odijk om dit buitenkansje heel snel te benutten 0-2. Zo keek de thuisclub al na 15 minuten naar een niet verwachte 0-2 achterstand.
FC Driebergen kwam absoluut niet in zijn spel en dat was een verdienste van onze gasten die fris en vrij speelde.

De weinige toeschouwers die het slechte weer trotseerde veerde toch weer even op doordat na 30 minuten Jesse Mantel(de enige die zijn niveau haalde) door goed door te zetten een leuke aanval met een doorkopbal van Jesse v/d Boomen de achterstand verkleinde naar 1-2.
Hierna was het Odijk weer die een grote kans miste en zo gingen de spelers rusten en was de wedstrijd nog lang niet beslist.
2 ongewijzigde ploegen kwamen dit 2e bedrijf het veld op.

Maar waar men dacht, we gaan er even goed voor zitten werd het in de 50e minuut 1-3 door een doorloop bal van de spits van Odijk onhoudbaar voor de FCD doelman. Nu kwamen de eerste wissels Imre van Schaik werd vervangen door Victor van Andel en even later kwam Jelle v/d Werf voor de niet goed spelende Abate Nyamsi het veld in.

Hoop doet leven is een bekende leus en die kwam ook vandaag weer uit toen in de 80e minuut Hidde v/d Werf beheerst een kans benutte en er 2-3 van maakte. Ook ging Jesper v Doesburg naar de kant om plaats te maken voor Jordy Hoedeman. Dezelfde Hidde v/d Werf had in de 88e minuut nog de gelijkmaker moeten maken maar zijn keiharde kopbal ging net rakelings langs de paal. En zo liep deze wedstrijd tot een zeer teleurstellende nederlaag en doet niets af aan het leuke spel van onze buren Odijk.

Zaterdag as 15 december de laatste wedstrijd van dit jaar 2018 en wel in Utrecht. Elinkwijk – FC Driebergen aanvang 14.00 aan de Zuilenselaan in Utrecht