Teleurstellende middag voor FC Driebergen uit bij SV Saestum (2-1)

De derby tegen SV Saestum is helaas voor FC Driebergen teleurgesteld geëindigd. De heren begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen direct een aantal kansen. Al snel leek het eerste doelpunt te vallen uit een voorzet, maar deze werd afgekeurd vanwege een licht duwtje tegen de keeper. Niet veel later was het opnieuw raak voor FC Driebergen, maar werd ook dit doelpunt afgekeurd. De grensrechter van Saestum koos ervoor om zijn vlag in de lucht te steken en de scheidsrechter ging daar in mee. Onterecht, want de speler stond duidelijk voor zijn tegenstander toen de bal werd gespeeld.

Na ongeveer een half uur kreeg Driebergen opnieuw een domper te verwerken. Aanvoerder Camiel Robbers greep bij een sprint naar zijn hamstring en lijkt enige weken uitgeschakeld. Hij werd vervangen voor Hidde van der Werf. In deze fase tot aan de rust waren de beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Hier en daar wat mogelijkheden, maar de keepers hielden verder hun doel schoon. Na rust een ander spelbeeld. Saestum werd sterker en bracht wat meer energie in de wedstrijd.

Michel van Bruggen kon zich in onderscheiden door een aantal mooie reddingen te verrichten, maar moest in de 57e minuut dan toch de bal uit het net vissen. Een aanval via de rechterkant werd binnengelopen door Carel van Waesberghe. 1-0. Niet veel later moest ook Bilal Soutouti vervangen worden na een flinke schop op zijn scheenbeen. Na de wissels probeerde FC Driebergen weer grip te krijgen op de tegenstander onder aanvoering van uitblinker Jelle Adema. Een schitterend schot van Ismet Sahin ketste onderkant lat terug in het veld en leek over de lijn te zijn geweest. Begrijpelijk dat de scheidsrechter hier niet het doelpunt toekent, maar het voelt toch onredelijk na de beslissingen in de eerste helft.

De koek was nog niet op, want een zuivere penalty werd ontnomen na een overtreding op Manasse van Dijk. Het zat vandaag gewoonweg niet mee en dat is uiteindelijk zuur met deze uitslag. In de 81e minuut maakte Moreno Beijaard er 2-0 van toen FC Driebergen vol op zoek was naar de gelijkmaker. Diep in de blessuretijd nog wel een treffer voor de Driebergenaren. Een knappe omhaal van Hidde van der Werf was onhoudbaar voor de keeper van Saestum. Een gelijkspel was gezien de wedstrijd terecht geweest. Alleen heb je in het voetbal gewoonweg niet overal invloed op. FC Driebergen heeft keihard gestreden voor de punten, maar is daar helaas niet voor beloond. Volgende week komt UVV op bezoek in Driebergen. Aanvang 14:30 uur.