Terechte winst voor JO9-5M in Werkhoven

De meiden van JO9-5M spelen deze zaterdagochtend in alle vroegte uit tegen Aurora J09-3M in het landelijke Werkhoven. Nadat de ouders voor het eerst de voorruiten moesten krabben en er wat omzwervingen door de pittoreske weilanden hebben plaatsgevonden, arriveren alle meisjes op tijd in de catacomben.

We missen vandaag alleen Fred en Tessa, dat is natuurlijk een enorme aderlating en maakt de spanning voor de wedstrijd voelbaar bij iedereen op én langs het veld. Gaan we het redden nu de familie Van Ginkel niet compleet is?

Al vrij snel – ik gok zo in de derde minuut – komt het team van Aurora op voorsprong. 1-0. Heel even zakt de moed de speelsters in de schoenen en wat is die keepster van de tegenstanders groot! Oef. Gelukkig laten de Driebergse dames zich niet afschrikken en na een prachtige solo-aanval van Jasmijn is het 1-1. Niet lang daarna weet Jasmijn weer een paar speelsters te passeren en schopt ze hem meesterlijk langs de boomgrote keepster. 1-2.

Met de spanningsboog van de meeste dames gaat het steeds beter, al is Lize af en toe nog iets meer geïnteresseerd in het spel op het veld ernaast. Maar Ron weet dat steeds tactisch op te lossen en roept: ‘Lize, meedoen. Niet naar de jongens kijken!’ En ja, hoor, daar gaat ze weer.

Bij rust is het nog steeds 1-2.

De voorsprong doet de meiden goed. In de tweede helft creëren steeds meer kansen. Zo weet Roos er bijna één in te schoppen en ook Fenna en Maren komen diverse keren gevaarlijk dichtbij de goal. Denise werkt – met succes – heel hard in de verdediging en Benthe weet zoals altijd de moeilijkste ballen uit de goal te houden.
Het is uiteindelijk Maren die de wedstrijd beslist. Twee keer achter elkaar scoort ze en brengt de stand op 1-4.

Een paar minuten voor het einde weet Aurora de stand nog op 2-4 te brengen en wordt het nog even spannend. Weten we de voorsprong te behouden? De Driebergse supporters halen opgelucht adem als het eindsignaal klinkt. Yes, gewonnen!