(TOP) Teamdag Dames 1

Hoenderdaal

Afgelopen zondag (15/04) vertrok Dames 1 met het gehele team naar Nijmegen om daar een teamdag te houden. Alle smikkelberen werden verzameld om van tevoren gezamenlijk te lunchen, zodat iedereen met genoeg energie in Nijmegen aan zou komen (Willem bedankt voor de pannenkoeken!).

Daar gearriveerd, werden we voor het bos opgewacht door Jack Jansen, de eigenaar van eenmansbedrijf Topresults. Jack heeft als prestatiecoach en spreker ruime ervaring op het gebied van coachen en teambuilding en nam het team mee het bos in. Hier hebben we verschillende oefeningen gedaan die ons als team dichter bij elkaar hebben gebracht. Zo moesten we in duo’s door een klein vierkant lopen, terwijl één van het duo een blinddoek op had. Ook hebben we in onze teamopstelling gestaan en werd er per positie gekeken wat de tegenstander kon verwachten (‘Hier kom je er niet langs!’). De persoonlijkheden van alle verschillende spelers zijn namelijk van groot belang voor het samenspel op het voetbalveld. Jack heeft vooral aandacht besteed aan de verschillende verbanden binnen een team en heeft goed laten zien hoe belangrijk het is om als team te functioneren.

Na deze bosactiviteit verplaatsten we ons richting de Waalkade. Hier gingen we de Escapeboot op, waar drie teams probeerden bommen te ontmantelen op de boot. Ook deze activiteit zorgde ervoor dat we als team moesten samenwerken en gebruik moesten maken van de kwaliteiten per persoon. Zo legde Josefien even aan iedereen uit wat een seconde was, uiteraard van levensbelang bij het ontmantelen van een bom. Twee teams kregen het voor elkaar om de bom te ontmantelen, chapeau! Het derde team  (Team net niet) kwam luttele seconden tekort en is bij dezen uit het team gezet.

Toen uiteindelijk ook het derde team de escapeboot mocht verlaten, vervolgden we de tocht op zoek naar voedsel. We kwamen aan bij een leuk restaurantje waar de gemiddelde leeftijd 87 was. Voordeel hiervan was dat we hierdoor minder overlast veroorzaakten (de overige gasten hoorden het toch niet). Ook tijdens het eten werden door de aanvoerder nog wat belangrijke levenslessen met ons gedeeld (‘Moet ik dit nu doen?’).

Al met al hebben we als team een topdag beleefd. Iedereen was zeer enthousiast en van mening dat dit precies was wat wij als team nodig hadden. Uit de evaluatie (in de auto op weg naar Driebergen) kwam ook duidelijk naar voren dat we deze traditie erin moeten houden! Voor de mensen die niet mee waren hebben we de foto’s nog: