Toppertje….

Autoservice Cor Duiveman

Vandaag moesten wij (za2) tegen onze medekoploper Delta Sport uit Houten. Tijdens de bespreking werd er goed geluisterd op een enkeling na die zelfs met banaan in zijn mond geluid kon produceren. De leiding vond het nodig om zaken te herhalen zoals knijpen en kantelen, zodat dit een soort van ”footprint” achterlaat in hun Hippocampus en de Frontale hersenschors.
Deze 2 onderdelen zijn nl bij onze mannen niet goed ontwikkelt lijkt het, behalve dan wanneer je rondje bier beloofd bij winst.

Wedstijd stond onder leiding van Dhr Staal die altijd de intentie heeft om het voetbal niet “dood” te fluiten en dit komt het spel altijd ten goede. Zo ook vandaag, er werden stevige duels uitgevochten en een hoop strijd met daarnaast af en toe oogstrelend voetbal van beide zijden. Voetbal is een spel van fouten en wie de minste fouten maakt die wint. Dit bleek bij de goal van FCD. Na een mooie actie van Marnix (zou later helaas uitvallen met hamstring blessure) kon hij voorgeven . De keeper van Delta Sport stompte de bal perfect weg maar helaas voor hun naar de verkeerde kant. Strak in het netje! Beetje onterecht vanwege het overwicht wat Delta Sport had op dat moment. Het zal mij aan mijn kont roesten zou Theo Maassen zeggen nadat hij de recensies had gelezen in de Margriet over zijn laatste optreden.

Hierna was Delta de bovenliggende partij met 2 ballen op de paal en werkelijk prachtige reddingen van Wesley die vandaag onze goal moest beschermen tegen indringers. Het leek een beetje op voetbal waarbij de Kapitein van de Titanic zou roepen dat vrouwen en kinderen eerst moesten.

Eindelijk rust zou Al Bundy zeggen nadat Peggy de deur achter zich sloot!

In de rust hebben wij wat omzettingen gedaan waarvan wij dachten dat dit ten goede zou komen aan ons spel. Rechterspits Mo eruit en Mike erin voor het middenveld waarbij Jeffrey iets moest hangen op rechtsbuiten. Of het nou lag aan deze wisseling of aan het feit dat de krachten van onze tegenstander wegvloeiden doet er niet toe. Feit is dat wij meer kansen kregen en steeds gevaarlijker werden voor de doel van onze tegenstander. Zo ook in de 65e minuut toen Jordy zichzelf een dienst bewees door met een prachtige passeerbeweging zichzelf vrij speelde en kon afronden vanaf 16 meter. Wat volgde was een prachtig strak schot waarbij de keeper pas viel toen zijn medespelers alweer aan de aftrap stonden. 2-0

Hierna hebben wij op balbezit gespeeld zodat je niet hoeft te verdedigen, er is tenslotte maar 1 bal en zonder bal kan je niet scoren.

De leiding.

Foto’s verzorgd door Johan Prins