Twee keer te laat op één dag

van der Klift Kapsalon Driebergen

Het oh zo plezierige Derde mag aantreden tegen Delta Sports, een team dat goed presteert in de competitie. We zijn dus gewaarschuwd en zetten in op een optimale voorbereiding. Of toch niet? Maar liefst vier man komen te laat, en ik ga ze hier ook gewoon lekker noemen. Het zijn Kubi, Karim, Mazlum en Mo. Na duizend welgemeende excuses kan het vizier op de wedstrijd. Leiders Rook en CKees zijn er niet, dus neemt aanvoerder Michel de honneurs waar en maakt de opstelling bekend:

Stef Stuntpiloot Evers is er niet, maar we hebben een waardige vervanger in de vorm van Bryan. Man, wat kan deze keeper ver uittrappen. Ederson is er niks bij. Dan op rechtsback verwelkomen we nog een gastspeler, namelijk Boaz. De goedlachse verdediger brengt loopvermogen en een goede opbouw. Het hart van de verdediging wordt gevormd door Marco en Pim. En dan op linksback… Albin! De witte, kale man van bijna 36 trekt nog witter weg! Hier zit hij niet op te wachten. De haat die Albin voor linksback heeft gaat nog verder dan de haat die John Hammond heeft voor Ian Malcom.

Dan onthult Michel dat het een geintje is: Arjan, die de linksbackpositie uitstekend uitvoert en er nooit een probleem van maakt, mag zich daar positioneren. Albin mag een keer op het middenveld naast de andere kanonnen Michel, Kubi, Mazlum en Karim. Jef mag in de spits plaatsnemen, waarbij iedereen zich niet afvraagt wanneer, maar hoe vaak hij de bal gaat ophalen bij de verdediging. Kevin, Mo en Sem zijn als wissel aan de beurt en spelen de 2e helft.

Extra motivatie
Dan de wedstrijd. Vlak voor de aftrap roept Kevin de spelers even bij elkaar. De altijd vrolijke middenvelder laat een filmpje zien van een alom bekende website, wat zorgt voor een broodnodige dosis endorfine. Al lachend en vol energie wordt er afgetrapt en het filmpje lijkt succes te hebben: Driebergen domineert met verzorgd positiespel. Uitblinkers Pim, Marco, Mazlum en Kubi laten zien hoe het spelletje gespeeld moet worden. Laatstgenoemde werkt zich het snot voor de ogen en brengt die pure drang naar de goal. Bij één van zijn vele acties speelt hij zich knap vrij op rand 16. Hij kan schieten of afgeven. De keuze valt op het tweede, waarmee hij de bal overtuigend en hard naar een medespeler lijkt te passen…

Oefening baart kunst
…maar plots duikt er nog een Delta verdediger op. Als laatste redmiddel probeert de Houtenaar de bal tot corner te dirigeren, maar faalt in de uitvoering. De bal rolt namelijk netjes in de linkerhoek en de keeper blijft verbouwereerd staan. 1-0! “Hier hebben we op getraind”, klinkt er over het veld. De Delta spelers lachen erom, maar het blijkt echt waar te zijn! Een minuut na deze goal ontstaat exact dezelfde situatie. Echter, de mannen uit Houten komen met de schrik vrij wanneer ze zien dat de bal het doel op een haar mist.

Even uitrusten
In de rust vertelt Albin aan Michel dat hij nog max 20 minuten kan spelen. “Dan ben ik echt helemaal leeg.” Michel antwoordt enigszins voorzichtig: “Eeh Albin, dat is allemaal leuk en aardig, en goed dat je het aangeeft, maar je gaat er nu uit. Als troost mag je de tweede helft vlaggen. Kijk, dat is daar aan die zijde waar je normaal loopt, op linksback. Je weet wel.”

Eén kans, één goal
De tweede helft tonen de vrienden van het Derde prima spel. Waar het aan ontbreekt is de finesse in de eindpass. En zoals eigenlijk altijd met voetbal: als je zelf niet scoort, dan valt ie aan de andere kant. Mo, die zijn tegenstander elke keer de baas was, is nu een stapje te laat. De gehaaide linksbuiten van Delta Sports levert een afgemeten voorzet af en er staan een aantal spelers klaar om af te drukken. Het is de nummer 10 die de bal overtuigend in de hoek schiet. 1-1. Mo is vandaag dus twee keer te laat. Was je nog wel op tijd voor de bruiloft, Mo?

Met nog 15 minuten op de klok zet Driebergen aan en krijgt mogelijkheden. Kubi en Sem zijn dicht bij een veldgoal en Pim en Arjan produceren een mooie vrije trap, maar net geen treffer. Zo eindigt de wedstrijd in 1-1. Al met al een terechte uitslag tegen een goed georganiseerd team, maar omdat je eindelijk eens zo weinig weggeeft voelt het als een nederlaag.

Tot de volgende! We worden allemaal een dagje ouder, dus kom snel een keer kijken.