Uilenburcht wint Schoolvader wisselbeker definitief

Bij de F.C. Driebergen werd in afgelopen twee dinsdagen het vijftiende schoolvadertoernooi gespeeld. Voor het eerst vanuit het nieuwe clubhuis. 10 teams van acht Driebergse scholen streden om de fel begeerde wisselbeker met de grote oren. De vraag was of de Uilenburcht er in zou slagen om de wisselbeker voor de derde maal achtereen te winnen.

Na de eerste avond was de eerste schifting gemaakt en de tweede avond werd er in een winnaarspoule en een verliezerspoule gestreden om de prijzen. In de verliezerspoule werd de Valkenheuvel winnaar van de cup met de kleine oren.

In de winnaarspoule ging de strijd uiteindelijk tussen de Zonheuvel en de Uilenburcht. In de onderlinge confrontatie moest de Zonheuvel winnen om de beker in bezit te krijgen. In een zinderende strijd slaagde de Zonheuvel echter niet in die missie , het bleef gelijk en moest voor het tweede jaar achtereen met lede ogen toezien dat de Uilenburcht met de beker naar huis ging.

De prijzen werden naar afloop uitgereikt door de bedenker van dit toernooi, D66 raadslid Wim Hak, in vroeger jaren zelf een actief voetballer bij CDN en Dalto.

Het bleef nog lang gezellig op “de Woerd”.