Uitstekende overwinning voor vrouwen 2

Vrouwen 2

FC Driebergen VR2 moest zaterdagmiddag in Utrecht aantreden tegen DHSC VR2. Twee eerdere bezoeken aan Utrecht afgelopen weken waren moeizaam verlopen. Bij Odysseus werd op strijd nog gewonnen met 1-2, maar een week later zorgde een mindere eerste helft voor problemen in de wedstrijd tegen Voorwaarts waar met 3-1 verloren werd.

Aan de Utrechtse Thorbeckelaan moest dus gewonnen worden om mee te blijven doen in de hogere regionen van de competitie. De afgelopen weken had het team stappen gemaakt en was het rond spelen van de bal flink verbeterd. Hierdoor komt er een bepaalde rust in het spel wat FC Driebergen ten goede komt.

Ook tegen DHSC ging dit uitstekend. Al na 6 minuten zorgde Laura Stekkinger voor de 0-1 op het scorebord. Twee minuten later was het weer raak. Een passje van Laura Stekkinger werd door Femke Middeldorp prima ingeschoten: 0-2. FC Driebergen zette nu door en na 17 minuten was het de lange uittrap van de uitstekend keepende Cheryl die Laura Stekkinger kon laten doorbreken. Stekkinger bleef kalm voor de goal en rondde koelbloedig af. DHSC kreeg wel kansen, met name door de snelle spitsen. Echter, de verdediging stond op scherp en de incidentele keren dat de Utrechtse dames er wel doorheen kwamen bleek Cheryl een betrouwbare sluitpost.

Een duw in de rug van Laura Stekkinger, zorgde voor de vrije trap die Lisette Crijns fantastisch binnenschoot. 0-4 op het bord en prima veldspel. FC Driebergen ging met een tevreden gevoel de rust in.

Na rust zakte het even in, maar DHSC werd niet echt gevaarlijk. Driebergen herpakte zich en domineerde de rest van de wedstrijd. Er werd prima gevoetbald en de speelsters wisten elkaar prima te vinden.

Gescoord werd er ook nog. In de 71e minuut brak Mees Leeflang door op links. Oog in oog met de keepster faalde zij niet: 0-5. Diezelfde Mees Leeflang gaf tien minuten later een pass op Femke Middeldorp die niet twijfelde, maar de 0-6 binnenschoot. Een gevaarlijk schot van Denise de Bondt trof net geen doel, maar in de blessuretijd was het wel raak toen Laura Stekkinger haar derde van de dag maakte uit een hoekschop. Eindstand: 0-7.