Uitstekende start nacompetitie voor FC Driebergen

Een belangrijke wedstrijd stond FC Driebergen te wachten op deze mooie zaterdag de 21e mei voor het behoud van de 3e klasse, tegenstander was het Utrechtse Hercules die probeerde zijn verloren terrein weer terug te veroveren.

Een start die gelijk opging 2 voetballende teams die direct de aanval kozen. De eerste kans leek Hercules te krijgen in de 8e minuut een diepe bal bereikte de snelle linker spits van Hercules en leek alleen op doelman Michel van Bruggen te gaan maar door zeer kordaat optreden d.m.v. een uitstekende sliding van de goed spelend Thomas Meeles mislukte dat. FC Driebergen kreeg de overhand door goed samenspel en inzet, (ze waren ervan bewust dat het een heel belangrijke wedstrijd was ) de eerste kansen vooral van de ijverige Pascal van Doorn die zijn inzet naast zag gaan. De ene na de andere kans kwam er maar zelfs met 3 tegen 1 lukte het niet om het net van de tegenstander te vinden.
Maar uiteindelijk kreeg de thuisclub loon na werken en mocht in de 27e minuut Jelle Adema op rechts een vrije trap nemen deze bereikte nog maar net Paul van Hofwegen en zijn doorkoppen werd een prooi van de kopsterke Bjorn Geerding die fraai scoorde 1-0. Even later een uitstekende actie van Jeffrey Veenendaal die net niet zijn medespeler kon bereiken.

In de 29e minuut werd trainer Raymond v/d Kort van het veld gezonden. Een onbegrijpelijke beslissing want dit gebeurde door de falende assistent die hem wegstuurde met toestemming van de scheidsrechter zonder dat er een rode kaart getoond werd. Dit zal nog wel een staartje krijgen via de tuchtcommissie van het falen van de arbiters. Na dit voorval bleef de thuisclub het spel bepalen en kwam dan ook verdiend op een 2-0 voorsprong in de 35e minuut na een goede actie van Mathijs Brink die Pascal van Doorn bereikte en deze speler scoorde beheerst. Rust 2-0

De 2e helft begon heel matig voor FC Driebergen ,het was Hercules dat compacter speelde en de snelle Driebergse aanvallers geen schijn van kans gaf. Je zag dat Hercules duidelijk op jacht leek naar de aansluit treffer en die kwam er ook in de 75e minuut, een ongevaarlijk lijkende aanval werd toch middels een kopbal gevaarlijk want tergend langzaam rolde de bal onhoudbaar in het doel 2-1. FC Driebergen schrok hiervan want het zou toch niet gebeuren om een duidelijk voorsprong nog uit handen te geven. Dat gebeurde dan ook niet men stroopte de mouwen op en zo zag je een totaal andere laatste kwartier, het was alleen maar FC Driebergen dat aanviel, wat al in de 78e minuut een doelpunt opleverde, zijn 2e deze middag Bjorn Geerding en weer door een kopbal een beetje geholpen door zijn tegenstander maar hij telde 3-1.
De aanval kreeg de smaak te pakken en overrompelde Hercules om in de 83e minuut door ook zijn 2e dat Pascal van Doorn beheerst de stand op 4-1 bracht. Even later gevolgd door de 5-1 die uitstekend werd gescoord door Jeffrey Veenendaal. Zo kwam er een einde aan deze wedstrijd, een zeer verdiende overwinning wat tot een goede stap richting het behoud van de 3e klasse schap leidt.

Zaterdag as 28 mei de laatste wedstrijd van dit seizoen de uitwedstrijd in Utrecht tegen Hercules aanvang 14.30 sportpark Voordorp.