Valentijn Zegwaart aangesteld als nieuwe Hoofdtrainer FC Driebergen

Nozawa

FC Driebergen heeft voor het volgende seizoen de 27-jarige Valentijn Zegwaart aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De keuze is tot stand gekomen in samenspraak met de spelers en de voetbaltechnische zaken (VTZ). Henk Verberne voorzitter van VTZ: “Valentijn is een echte clubman die toe is aan een volgende stap. Het afgelopen seizoen was hij assistent van Christiaan Hageraats en daar is een goede klik ontstaan tussen hem en het team. De gedrevenheid en ambitie van Valentijn spreekt ons erg aan”. 

Valentijn begon in 2001 als jeugdspeler bij FC Driebergen en is na verschillende knieblessures in 2013 begonnen als jeugdtrainer bij de E1. Hierna heeft hij zich via de verschillende jeugdteams verder ontwikkeld tot seniorentrainer. 

Valentijn Zegwaart: “Ik ben blij met het vertrouwen dat de club mij geeft en ben erg gemotiveerd om de kernwaarden binnen ons 1e elftal door te ontwikkelen. Het is een talentvolle groep waarin we teamwaarden zoals plezier en een growth-mindset willen doorbouwen naar het worden van een beter mens en betere voetballer. Dit is de belangrijkste basis voor succes als team en succes voor de club in het algemeen.” 

Tolga Albayrak en Kevin van Woudenberg zijn aangesteld als assistent-trainers, beiden zijn oud-spelers van de club die sinds de jeugdjaren t/m het 1e elftal van FC Driebergen hebben gespeeld. Tolga heeft tot afgelopen seizoen ervaring opgebouwd als speler van SVL en was actief in de 1e klasse en Hoofdklasse van het amateurvoetbal. Kevin heeft tot en met dit seizoen 16 jaar in de selectie van FC Driebergen gespeeld en heeft besloten na z’n voetbalcarrière het 1e team verder te helpen als assistent-trainer. Samen met Valentijn is dit een uitstekend begeleidingsteam. 

Valentijn Zegwaart:”Toen ik geblesseerd raakte, heeft mijn vader mij gevraagd om mezelf in te zetten als trainer in de jeugdopleiding van de club. Dat ik nu het vertrouwen krijg vanuit de spelers en VTZ om hoofdtrainer te worden terwijl hij voorzitter is, is voor mij persoonlijk erg speciaal.” 

Doorstroming van jeugdspelers naar de selectie is waar FC Driebergen al jaren voor staat. Deze ontwikkeling is goed om het voetbal structureel te ontwikkelen en het clubgevoel continue te blijven verbeteren. Wat ook positief is, is dat een aantal oud FC Driebergen spelers heeft aangegeven terug te willen komen. Hierdoor worden de clubwaarden van de FC Driebergen alleen maar zichtbaarder en versterkt.  

Het bestuur van FC Driebergen is tevreden met deze ontwikkeling en kijkt uit naar de start van het nieuwe seizoen. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. 

Namens het bestuur van FCD
Secretaris Jelle Adema
Tel: 0647157832