Veelbelovende start van de tweede seizoenshelft van de C1

De uitgelaten C1 presenteert de eerste grote prijs van 2016 na de toernooiwinst bij Saestum

Na een mooie tweede plek in de competitie en het doorgaan in de beker startte na twee weken rust op zondag 3 januari 2016 voor de C1 met een deelname aan het zaalvoetbaltoernooi van Saestum de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Het was vroeg opstaan om om 9.00 uur met 1 keeper en 10 spelers, die elkaar in teams afwisselden, fris aan de start van de eerste wedstrijd te verschijnen. Het bleek even wennen aan het spelen in de zaal. Tegen Saestum 1 kwam de C1 0-1 achter, had wel veel kansen, wist nog wel de 1-1 te scoren en pakte Saestum toch nog in de laatste seconde ongelukkig de volle winst (1-2). Toen was de C1 echter op stoom en werden de Bilt 2 (7-1), de Bilt 1 (5-1) en Hilversum (3-0) met af en toe flitsend combinatiespel aan de zegekar gebonden.

De laatste wedstrijd tegen Saestum 2 bleek beslissend voor de toernooiwinst. Vooral de scheidsrechter werkte in het begin van de wedstrijd niet mee. Uit een strafschop kwam Saestum dan ook op voorsprong (0-1). Daarna was het eenrichtingsverkeer hoewel Jerre ook in deze laatste wedstrijd op doel liet zien hoe goed hij was. Uiteindelijk werd met 3-1 de wedstrijd en daarmee ook het toernooi gewonnen. De komende weken staan nog twee oefenwedstrijden tegen Saestum en de Bilt gepland. En dan moet het in de promotiepoule en de beker gaan gebeuren.