Verdiend punt in ijskoud Odijk 2-2

Thesio ICT Proffesionals

FC Driebergen heeft tegen SV Odijk een verdienstelijk gelijkspel behaald. Op een hobbelig grasveld met een lichte ijsvorming op de grassprieten, was vooral voor de thuisclub een omstandigheid waar ze voordeel uit konden halen.  Dit was direct zichtbaar vanaf de eerste minuten van de wedstrijd. De aanname van de bal was bij de voetballers van Odijk, die natuurlijk deze ondergrond gewend zijn, beter verzorgd.  De Driebergse spelers waren zoekende en hadden moeite om de bal goed onder controle te krijgen.

Odijk was de ploeg die al direct gevaarlijk uit de startblokken kwam. In de 8e minuut een kans, maar deze vloog gelukkig naast het doel van de uitstekende keepende Bryan Hoedeman. Odijk bleef goed combineren en was de betere ploeg in de eerste helft. Toch kreeg de zeer ijverige Mick Visser een kans in de eerste helft. Hij zag zijn inzet gestopt worden door de doelman van Odijk. Odijk bleef aandringen, maar was vooral in de laatste fase wat slordig, waardoor FC Driebergen niet in de problemen kwam.

In de 28e minuut een goede actie van Pim Noomen die zijn poging gepakt zag worden. De speldenprikjes van FC Driebergen waren schaars en Odijk raakte daar niet van onder de indruk. Een doelpunt voor Odijk kon niet uitblijven en daar hielp FC Driebergen de tegenstander mee. Na een grote fout van Daan Brouwer kon de aanvaller van Odijk de spits bereiken. Een cadeautje die hij niet liet liggen en de voorsprong op het scorebord kon zetten voor Odijk. 1-0. FC Driebergen kwam niet veel later goed weg toen een schot op de paal terecht kan.  In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Mick Visser nog een grote kans op de gelijkmaker, maar faalde oog in oog met de doelman.

De tweede helft begon met een wissel aan Driebergse kant. Abate Nyamsi kwam Jordy van Haarlem vervangen en FC Driebergen startte in een ander systeem. Dit resulteerde direct in meer dreiging naar voren en werd al vrij snel beloond. In de 48e minuut mocht Bilal een vrije trap nemen aan de linkerkant van het Odijkse doel. Een prima plek om de bal voor te geven op de inlopende spelers. De bal werd perfect aangesneden richting de verre hoek. Niemand raakte de bal en vloog binnen. 1-1.

FC Driebergen bleef sterker en het spelbeeld was volledig gekanteld ten opzichte van de eerste helft. FC Driebergen kreeg diverse kansen om de score in een voorsprong om te buigen, maar de bal vloog maar niet in het doel. Opnieuw twee grote voor Mick Visser werden niet omgezet in doelpunten. Hij had vandaag gewoonweg niet het geluk aan zijn zijde. Uit het niets kwam Odijk via een snelle counter in de 73e minuut weer op voorsprong. 2-1. De volgende wissels kwamen in het veld. Douwe Winsemius verving Jelle Adema en  Kubilay Albayrak kwam in het veld voor Jelle van der Werf.

FC Driebergen bleef vechten voor de gelijkmaker. In de 78e minuut kwam deze dan gelukkig op het scorebord. Opnieuw een vrije trap aan de linkerkant van het veld die perfect lag voor een voorzet. Bilal Soutouti had alleen andere planning en bekroonde zijn goede spel in de tweede helft met zijn tweede doelpunt. Deze keer vloog de bal in de verre hoek waar de keeper van Odijk niet bij kon komen. 2-2. Het bleef spannend tot het einde, waarbij beide teams enkele kansen kregen. In de 87e minuut opnieuw een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Helaas geen hattrick en de winnende, want de toeschouwers zagen nu de inzet van Bilal Soutouti op de bovenkant van de lat belanden.

Gezien het spel van beide ploegen in de eerste en tweede helft is een gelijkspel de juiste afspiegeling van de wedstrijd. De winterstop begint nu en de eerste wedstrijd voor de competitie vind plaats op zaterdag 21 januari 2023 met de uitwedstrijd in Zeist tegen Patria aanvang 14.30 uur.