Verdiend verlies tegen koploper KVVA 4-1

FC Driebergen_logostudie_V4
Kapsalon Rob

De Topper in de 4e klasse G stond op het programma ,een laatste kans voor FC Driebergen om richting koppositie te gaan maar tegen koploper KVVA kwamen de spelers bedrogen uit en ondanks alle goede wil en inzet was de Amersfoortse tegenstander een maatje te groot.
De pech had onze rechtsachter Timon Houtschild die al na 6 minuten moest uitvallen vanwege een ernstige blessure.
Jelle van der Werf was zijn vervanger.
Je zag de thuisploeg met goed combinerend veldspel al een beetje de overhand kreeg wat balbezit betrof maar tot echt gevaarlijke kansen kwam men niet, de verdediging van FC Driebergen stond steeds goed opgesteld.
In de 12e minuut was eigenlijk de voorlopige grootste kans van KVVA.
In de 18e minuut was het de doorgebroken Abate Nyamsi die door te gehaast schieten zijn schot hoog over het doel zag gaan. De eerste gele kaart was er in de 26e minuut voor Jordy van Haarlem(overigens een terechte).
FC Driebergen was in deze fase van de wedstrijd iets meer in balbezit maar tot echte kansen kwam men niet .
In de 35e minuut was het goed opgezette aanval via Jelle Adema,Daan Brouwer maar ook dat leverde niets op.
Toen kwam het slot van de 1e helft in zicht en dat was een doelpuntrijke slotfase.
Allereerst kwam KVVA in de 38e minuut op een onverwachtse 1-0 voor en nog geen 5 minuten later was het met een mooi schot vanaf de 16 meter 2-0 voor de thuisploeg.
Maar in de 45e minuut een aanval ingeleid door Jelle Adema die Abate Nyamsi bereikte rond de 16 maar de keeper van KVVA ging hier niet vrij uit en deze kans werd beheerst door dezelfde speler koelbloedig afgerond 2-1 en FC Driebergen ging toch met een goed gevoel de kleedkamer in voor de rust 2-1.
De 2e helft begon met wissels aan de kant van de Driebergse ploeg ,Jesse Mantel kwam voor Gennaro Ooft en Sven Evers voor de op het eind van de 1e helft geblesseerd geraakte aanvoerder Jelle Adema.
FC Driebergen begon goed aan deze helft en het was ook bijna raak in de 48e minuut maar deze kans werd niet benut .
KVVA zette aan en een cruciaal moment in deze wedstrijd kwam er in de 58e minuut ,de jonge scheidsrechter ( floot niet overtuigend) zag een handsbal van Camiel Robbers ( zijn arm 100% langs zijn lichaam) en wees resoluut naar de stip.
En dit buitenkansje bracht de stand op 3-1 en dit was de genade klap in deze wedstrijd voor FC Driebergen .
Niet dat de kopjes gingen hangen maar je zag dat KVVA met goed spel toch wel sterker was en toen de 4-1 werd gescoord in de 68e minuut was het de taak om proberen om de uitslag zo klein mogelijk te houden.
En zo liep deze met spanning tegemoet geziene wedstrijd op een teleurstelling uit.
En was het de gedoodverfde kampioen KVVA die verdiend met 4-1 zegevierde.
Zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen SEC uit Soest aanvang 14.30 om de 2e plaats veilig proberen te stellen.