VERLIEZEN IS NIET LEUK (niet te vaak doen)

van der Klift Kapsalon Driebergen
Op een druilerige zaterdagochtend mogen de vrienden van het Derde aantreden tegen Focus. Deze ploeg uit Culemborg is net als Driebergen de trotse bezitter van acht punten uit vier wedstrijden. Rook verwacht dat we beter ons best doen dan de tegenstander. “Dit levert ons de winst op”, aldus de geboren leider.
De volgende spelers mogen dit laten zien: Evers, Mike, Ibi, Bjorn, Mazlum, Michel, Albin, Sem, Bagdad, Karim en Elmar. Maar liefst vijf wissels mogen de tweede helft hun kunsten vertonen: Marco, Pim, Arjan, Jef en Kubi.
Goede start
Driebergen staat vanaf het begin goed, resulterend in een aarzelend en langzaam opbouwend Focus. Wat ze voornamelijk proberen is om Driebergen uit de tent te lokken en vervolgens hun aanvallers snel diep te sturen. De vrienden van het Derde trappen er niet in en wachten geduldig op hun kans. En die komt er! Een vrije trap links van de 16 wordt door Albin voorgeslingerd. Bjorn ziet er wel brood in en kopt de bal snoeihard tegen de touwen. 1-0!
Te lief verdedigd
In balbezit laten de vrienden mooie dingen zien. Er wordt veel bewogen, goed gecoacht en hard gewerkt om de Culemborgse doelman onder vuur te nemen. Waar het aan ontbreekt is de finesse in de afronding.. en dan gaat het mis. De bal wordt verloren. Driebergen heeft meerdere kansen op herovering, maar de duels worden verloren. De linksbuiten, die wel wat wegheeft van Steven Brunswijk (of was het hem echt?), krijgt vervolgens een kans om te vuren. Hij raakt het speeltuig met zijn scheenbeen, maar ziet tot z’n eigen verbazing dat de bal er toch in gaat! 1-1.
Eigenaardig
In de tweede helft beginnen de vrienden met een opmars richting het vijandelijk gebied. Onze kruisvaarder Jef slingert de bal meerdere malen voor het doel, en met succes! Een van de voorzetten komt bij Michel terecht en die scoort MET ZIJN RUG! Onze aanvoerder en merkwaardige doelpunten: twee handen op één buik. 2-1.
Pap in de benen
Op het EK wijtte Wijnaldum de nederlaag tegen Tsjechië aan pap in de benen. Waarom het er bij Driebergen ook in sloop weten we niet, maar wat we wel weten is dat Focus binnen no-time drie goals maakt. Bij alle doelpunten gaat een dood spelmoment vooraf. De vrienden staan aan de grond genageld en laten zich aftroeven. 2-4.
Driebergs kwartiertje?
Nee, die kwam er niet.
Counter
Met een snelle omschakeling maakt Focus er nog 2-5 van. Een pijnlijke nederlaag, waarbij de vrienden terug naar de tekentafel worden gestuurd.
Komen jullie ons aanmoedigen bij de volgende kraker? Het is gratis. En wat moet je anders op de zaterdag?