Verslag FC Driebergen B3 – Nieuwland B5

Na de gewonnen wedstrijd van afgelopen zaterdag ontvingen wij vol vertrouwen de koploper uit Amersfoort. Deze tegenstander had in de uitwedstrijd al laten zien in 4-4-2 opstelling te spelen. In de wedstrijdbespreking vooraf, werden onze spelers door trainer Ed voorbereid op de te volgen tactiek. Deze tactiek vergde aanpassing in het spel waarbij met name onze middenvelders; Hylke, Daan, Daniël en Marco veel arbeid en onderlinge communicatie moesten brengen. Deze strijdwijze bleek de juiste; ondanks de hogere balsnelheid van onze tegenstander, gingen we met een 3-1 voorsprong de rust in.

De eerste helft werd gestart met de goed keepende gastspeler Collin op de goal, Hylke (always too late) en Julian (nog herstellende van een avondje stappen) mochten plaatsnemen op de bank. Zonder een noemenswaardig overwicht voor één van de teams werd er in de eerste 10 minuten gevoetbald, eerste kans kwam er in de 11e minuut van de kant van Nieuwland, hun snelle nr. 6 brak door de verdediging. Bas kon ternauwernood met een sliding op de bal binnen de 16, het gevaar keren. 5 minuten daarna werden wij gevaarlijk na een diepe bal op Vidu, op snelheid zag hij mogelijkheid de bal in te spelen op Spits Niels. Na goed verdedigend werk van Nieuwland en de daaruit volgende counter keken we helaas tegen een 0-1 achterstand aan.
Domper, maar voor ons het signaal om harder te werken en steviger te duelleren. Na 20 minuten was het dan ook Lennard die de opbouw van de tegenstander wist te verstoren, de bal veroverde, en deze meegaf aan Daniël. Zonder aarzelen schoot deze de bal op goal, 1-1.

Gelegenheidsback Jelle, vandaag regelmatig strooiend met goede passes, stuurde Lennard in de 26e minuut weg. Op volle snelheid zag hij kans de keeper met een afgemeten lob te verschalken, 2-1. Niet meer dan 5 minuten daarna werden de toeschouwers verwend met een wonderschoon uitgespeelde goal. Collin gaf de bal diep op Lennard die op snelheid zijn man passeerde. Met een afgemeten halfhoge voorzet legde hij de bal panklaar voor de aansnellende Vidu, die droog inschoot in de rechter hoek. Helaas was de 3-1 van korte duur, net voor rust wist Nieuwland de aansluittreffer te maken nadat onze verdediging de bal niet uit het strafschopgebied weg kon werken. Ondanks de voorsprong gingen we niet tevreden de rust in, na wat discussie over de te volgen spelwijze werd de wedstrijd hervat.

Onze tegenstander liet daarna zien waarom ze eerste in de poule staan, snelheid ging omhoog en we kwamen steeds meer onder druk te staan. Waren er in het begin nog 2 mooie kansen waarbij Julian net over de goal schoot, al na 5 minuten viel helaas de gelijkmaker. Nieuwland ging vol voor de winst daarna, het was aan goed verdedigend werk van Alexander, Matthijs, Bas en Jelle te danken dat het in de volgende 10 minuten gelijk bleef. De vermoeidheid nam toe en daarmee lieten de diverse linies vaker hun man lopen. De druk op onze verdediging bleef toenemen. Het gevolg was dat we in 5 minuten 2 doelpunten tegen kregen en de wedstrijd eindigden met 3-5.

Verloren wedstrijd, maar zeker geen schande. De afgelopen wedstrijden zijn er serieuze stappen gemaakt waarbij je kunt zien dat we het, ondanks onze klassering, de beste tegenstanders lastig maken.

Fotograaf Johan bedankt voor de mooie foto’s.