Geslaagd darttoernooi – Update foto’s

Het is 19 december, het heerlijk avondje is gekomen. Die ene dag waar jij je een paar uur Michael van Gerwen kan voelen, voor iedereen de dag om zich mentaal op te laden voor de kerstdagen met je schoonmoeder, en de avond waarop dat goudgele sap rijkelijk vloeit.

Kortom, het jaarlijkse FC Driebergen Open Dartstoernooi. Het toernooi der toernooien. Waar echte mannen en vrouwen zich onderscheiden van de jongetjes en meiden. Dit jaar in de gerenoveerde tempel gevestigd op De Woerd, ook wel The Little Ally Pally genoemd. Dit jaar werd het voor de vijfde keer georganiseerd, het eerste Lustrum! Dit betekent dat alles uit de kast werd gehaald door de heren van de organisatie. De 48 koppels waren van een extreem hoog niveau dit jaar, zo is bijvoorbeeld Peter van Galen, net zoals Andy Fordham 106 kilo afgevallen om in een topconditie te zijn.

Maar goed, genoeg grappen en grollen. Om 18:30 waren de pijlen geslepen en ready to go, de eerste poulewedstrijden gingen van start. De ene poule was de andere nog niet bleek na een aantal wedstrijden. Zo had Poule C hetzelfde tempo als Mensur Suljovic die vooraf een driedubbele whisky genomen had. Maar poule B en poule H gingen als een trein met 8-darters en 100+ finishes. Uiteindelijk was het zeer opvallend dat zowel De Prominente pijlenprikkers als De Slopers ongeschonden uit de strijd kwam met beide 15 punten in respectievelijk poule C en H.

De Knock-out fase was inmiddels begonnen. Onder het genot van het nodige gerstenat en de engelenstem van Pete in combinatie met de oor-strelende melodieën van de fantastische band “Pete and the Driftin’ Five”, die sommigen weer het gevoel van de jaren 60 en 70 liet herleven, werden er enorme veldslagen gestreden mano a mano!! Zo werd de Goliath van vorig jaar, The Mighty Boys (zij sloopten wel de andere topfavoriet De Stommelingen in de eerste knock-out-wedstrijd) in de kwartfinalewedstrijd geslacht door De Amstel Boys.

Uiteindelijk waren het in de winnaarsronde De Slopers en De Tokkies die in de vorm van hun leven verkeerden. Deze vier reuzen kwamen elkaar logischerwijs tegen in de clash om de Arie Sturkenboom bokaal. Mak en Put waren inmiddels als een diesel op gang gekomen. Nadat zij 4e werden in de poulefase hadden deze heren zich herpakt in de knock-out fase net zoals The Sopranos, die eerder onderuit gingen in de “poule des doods.”

De troostfinale werd uiteindelijk gewonnen door Mak en Put (Sjakie Marchal en Dennis van de Berg), die in 2012 er nog vandoor gingen met de beker met de grote oren. Zij waren met 3-0 te sterk voor The Sopranos (Ben Evers en Martin Sikking) Weer een prijs dus voor Mak en Put, die de stijgende lijn in het toernooi vasthielden.

De grote finale was een strijd op leven en dood zoals eerder gezegd tussen De Slopers (Patrick Schouten & Peter van Galen) en De Tokkies (John Evers & Frans van de Kerkhof) .

Na een stand van 1-1 in legs waren het De Slopers die uiteindelijk 2 legs achter elkaar pakten en dus met 3-1 wonnen van de Tokkies, die overigens uitstekend partij gaven. Zoals Louis van Gaal zou zeggen werd er GEJUICHD langs de lijn door het nog aanwezige publiek. Hierdoor worden de namen Patrick Schouten en Peter van Galen voor eeuwig vastgelegd in de dart-annalen van FC Driebergen, dat wil zeggen hun namen komen te staan op de 23 kilo wegende Arie Strukenboom Bokaal.

Onze dank en waardering gaan uit naar iedereen die deze avond wederom tot een groot succes hebben gemaakt en wensen iedereen een sportief en vooral gezond 2016 toe!!