Vijf voor Twaalf voor FC Driebergen 1

DnA Organisatie en advies

Na een goede 1e helft en een mindere 2e helft heeft FC Driebergen een nederlaag geleden tegen Maarssen 1.

Vol energie begon men deze wedstrijd, een aanvallend ingestelde FC Driebergen probeerde van af het begin de tegenstander lastig te maken welke in de 12e minuut een mooie gelegenheid had om de score te openen maar Abate Nyamsi en Hidde v/d Werf misten. In de 20e minuut scoorde FC Driebergen maar dit doelpunt werd afgekeurd door een dubieus buitenspel geval. Verder een keiharde vrije trap genomen door spits Koen van Dijk maar die smoorde in de muur van Maarssen.

Maar ook Maarssen kreeg een paar kleine kansen in de slotfase van de 1e helft maar het was de weer herstelde doelman Michel van Bruggen die zijn doel schoon hield. Zo brak de rust aan met voor beide partijen een 0-0 waar men tevreden over was. De 2e helft was 8 minuten oud toen trainer Wouter v/d Berg de eerste wissel toepaste en Abate verving voor Max Mehrings. Maarssen kreeg in de 54e minuut een vrije trap te nemen op 25 van het doel en deze werd benut door een onoplettendheid van de FC Driebergen achterhoede.0-1

De tegen stoot kwam van de thuisclub d.m.v. een goed schot van Kevin v Woudenberg op de lat. 2 minuten later was de wedstrijd beslist doordat de goed leidende scheidsrechter een duw fout onbestraft liet en de Maarssense aanvaller beheerst scoorde 0-2. Het werd ook nog 0-3 in de 75e minuut maar daarvoor gingen de kopjes van de spelers al hangen doordat je de wedstrijd weer in 2 minuten uit handen geeft.

Het zal nog een zeer zware klus worden om de nacompetitie te halen en niet direct te degraderen. Maar er is nog steeds hoop.

De volgende wedstrijd pas weer op zaterdag 12 mei 2018 de semiderby Jonathan – FC Driebergen aanvang 14.30