Vol verwachting klopt ons hart…….

Paul Brink Advies

Op deze zaterdag mogen we om 10.30 uur aantreden tegen Roda ’46 in Leusden. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Zou deze wedstrijd (eindelijk) onze eerste overwinning opleveren?

De vaders langs de lijn zijn in ieder geval zeer optimistisch. De moeders overigens ook hoor maar misschien iets sceptischer. Vandaag zou het mogelijk moeten zijn!

De spanning wordt nog meer opgevoerd want we beginnen 12 minuten te laat. Maar dan volgt een geweldig begin! Binnen 1 minuut het eerste super mooie doelpunt van Lars vanuit het midden van het veld. We staan met 0-1 voor.

Er zijn veel kansen voor FC Driebergen en we zijn deze eerste helft duidelijk de sterkere partij. Het tweede doelpunt van Bas volgt al snel. Het derde doelpunt gaat via Tristen en Bas en een tegenstander als een eigen doelpunt in de boeken.

Het is duidelijk dat er veel geoefend is op het overspelen. Mooi samenspel tussen Lars en Tristen zorgt voor de 0-4. Net voor de rust toch nog een tegendoelpunt en is het 1-4.

De tweede helft

De druk wordt in de tweede helft flink opgevoerd door Roda. De toeschouwers van FC Driebergen houden hun adem in. Roda maakt de 2-4. Het spel wordt fanatieker en er wordt regelmatig geduwd en getrokken.

Naud zorgt voor diverse voorzetten, krijgt kansen maar helaas wil de bal er niet in vandaag.

Ook de verdediging moet nu aan de bak. Marnix heeft het druk, Daan rent van voor naar achter en ook Geander heeft zijn handen vol aan ‘zijn mannetje’. Milan zorgt voor een geweldige redding uit een corner. Zou dit komen door zijn nieuwe handschoenen?

Doelpunt 5 is van Lars en nummer 6 van Tristen. De toeschouwers worden voorzichtig optimistischer. Het einde van de wedstrijd komt in zicht. Roda maakt nog de 3-6 maar het maakt ons niet meer uit.

Het fluitsignaal klinkt en WE HEBBEN GEWONNEN!! Zowel de trainer, toeschouwers als onze mannen zijn super blij. Onze mannen maken een vreugderonde over het veld. Yes… de eerste punten zijn helemaal verdiend binnen!

En dan dit nog

En wat maakt het dan uit dat:

-het ongelooflijk koud was langs het veld?;

-we niet hebben gedoucht na de wedstrijd?;

-dit verslag niet is geschreven door een professional?;

-er geen scheidsrechter van Roda beschikbaar was?

Helemaal niks toch! WE HEBBEN NAMELIJK GEWONNEN en genoten deze wedstrijd en daar gaat het uiteindelijk allemaal om. Volgende week weer?