Vooral veel plezier en blije gezichten bij MO15-1 de eerste seizoenshelft

Drankenspecialist de Mol

MO15-1 kan terugkijken op een geslaagde eerste seizoenshelft. Na de samenvoeging van MO13 en MO15 van vorig jaar tot een nieuw team met Mart Noomen als nieuwe trainer/coach (met ondersteuning van vaders Sander B., Jan en Peter) kon na de bekerwedstrijden al melding worden gemaakt van een enthousiast en samenhangend geheel. Ook in de competitie liep het vaak lekker en de trainingen werden druk bezocht. Of de meiden voor het voetbal of de gezelligheid kwamen was soms niet goed te achterhalen maar dat mocht de animo niet drukken. Het team bestond uit 14 meiden (plus eventuele ondersteuning van buitenaf of Fenna vanuit de MO13-1) die beschikten over veel voetbaltechniek en inzicht maar die ook veel dynamiek en snelheid brachten. Het spelen zonder keeper was soms lastig maar werd bijna altijd onderling opgelost. Daarnaast hielpen keepers Jasmijn en Fenna het team een aantal keer uit de brand. Nu het nieuwe jaar echt gestart is, is een korte terugblik inclusief de cijfers op zijn plaats.

Van de 15 wedstrijden werden er maar liefst 11 gewonnen. Daartegenover stonden 4 verliespartijen. Aan gelijke spelen doet de MO15-1 niet. Dit leverde uiteindelijk een derde plaats in de competitie op waardoor het team enkele afdelingen hoger in de derde klasse gaat spelen. In de beker was de eerste ronde van het afvalschema helaas het eindstation. Linde, Phine, Jessie en Margot maakten alle wedstrijden mee. En er werd in totaal 46 keer gescoord. De top van de topscoorderslijst bestaat uit Phine (12x), Anouk (7x), aanvoerster Maria (6x), Jessie (4x), Sonne (3x) en Margot (3x). Vier keer was de tegenstander zo vriendelijk om in ‘eigen doel’ te scoren. Vermeldingswaardig is ook dat er met Sarah, Berber, Kiki en soms Maria of Phine een sterk verdedigingsblok tegenover stond die met behulp van alle speelsters/keepers 7 keer de nul hielden. En in totaal 17 doelpunten tegen is ook niet veel.

Vooral op de trainingen is het vooraf, tijdens (soms tot enige frustratie van de trainer) en na erg gezellig (zie tiktok voor de vele filmpjes). Als de zomervakantie- en coronaperiode niet wordt meegerekend, kwamen er gemiddeld 12 speelsters op de training. Inclusief deze perioden kwam het aantal trainingen op 34 met gemiddeld 11 speelsters. Margot (32x), Maria (31x), Berber (31x) en Sara (30x) waren het meest aanwezig. Af en toe namen speelsters ook vriendinnen mee hetgeen de al eerder aangegeven gezelligheid zeker ten goede kwam. En aan het eind van de eerste seizoenshelft sloten Rabia en Dilara ook weer aan zodat het team de tweede seizoenshelft zelfs met 16 speelsters kan beginnen. Gelukkig mag er volgende week weer ‘gewoon’ op de vertrouwde dagen op het vertrouwde tijdstip worden getraind. Hopelijk kan het trainingskamp in Zwolle volgend weekend ook doorgaan zodat er gewerkt kan worden aan een even fijne tweede seizoenshelft.