Vriendinnendag 2018: een groot succes!

Heiko Gorter Makelaars

Zondag 3 juni j.l. was alweer de vijfde editie van de Vriendinnendag bij Fc Driebergen.

Ook dit jaar was het weer een groot succes. Niet alleen hadden we het hoogste deelnemersaantal ooit, maar ook het team van vrijwilligers was dit jaar enorm groot. Wat erg prettig was, onder andere vanwege het feit dat Wendy en Sandra het dit jaar zonder Tamara moesten doen die helaas niet aanwezig kon zijn vanwege privé omstandigheden.

Nadat Hans van Vugt alle materialen klaar had gelegd, de organisatie en vrijwilligers alles hadden klaargezet op het veld en alle meiden en dames waren gearriveerd en omgekleed konden we beginnen.
De dag startte traditiegetrouw met een warming-up onder leiding van Tamar, aanvoerster van Vrouwen 1.
Na de warming-up werd de teamindeling bekend gemaakt en kon de estafette ronde beginnen. Dit jaar bestond deze uit: penalty’s schieten bij keepers Kevin en Pascal en de scores werden bijgehouden door Ruud, estafette spel bij Irene en Esther, 2 tegen 2 bij Sander, het gatendoek bij Daan (professioneel opgehangen door Ronald en Jeroen), pionnenvoetbal bij Peter en dit jaar voor het eerst: de kruiptunnel bij Rik en Nadine. Bij dit laatste onderdeel moesten de deelneemsters met een beker water door een opblaastunnel kruipen om het water aan de andere kant, na een slalom met de bal om pionnen, in een emmer te gieten. Het team wat aan het einde van de ronde het meeste water had overgebracht won die ronde.
Tussendoor werden door vrijwilligers Jan, Stefanie en Gemma score-briefjes opgehaald, aanmoedigingen geschreeuwd, bidons bijgevuld, voorhoofden gedept, ballen opgehaald, etc. etc.

Vanwege het warme weer, waar we ook dit jaar weer veel geluk mee hebben gehad, hebben we wat extra drinkpauzes ingelast. Dit was hard nodig, omdat er keihard gewerkt werd door alle meiden en dames; goed te zien aan alle rode koppies die het veld afkwamen na drie rondes.
Na de 6 estafette rondes was er nog het 4×4 toernooi, waarbij weer de nodige doelpunten zijn gevallen.

Ook dit jaar waren er weer prijzen te verdelen: medailles voor de winnaars van de estafette ronde en muntjes om een lekker verfrissend drankje te kopen voor de winnaars van het 4×4 toernooi.

De dag werd traditioneel afgesloten met een gezamenlijke maaltijd, verzorg door Ron en Anja (bij iedereen beter bekend als Mama).

Iedereen weer ontzettend bedankt voor jullie deelname en inzet; we hopen jullie volgend jaar allemaal weer te zien!

Sportieve groet,
Tamara, Sandra en Wendy