Vrijdag 15 februari themabijeenkomst Mentale kanten van de Sport voor trainers en geïnteresseerden

Aanstaande vrijdag 15 februari van 20.00 – 21.30 uur houden we een themabijeenkomst over de “Mentale kanten van de sport”. De bijeenkomst wordt gehouden in de kantine van FC Driebergen. Alle trainers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.
“Tja, dat zit in dat koppie. Hij heeft een zwakke mentaliteit.”

All Sports Academy organiseert in samenwerking met Intrinsiq Training & Coaching een themabijeenkomst over de mentale kanten van de sport. Samenwerken, communiceren, concentreren, omgaan met spanning: zomaar een aantal facetten die van belang zijn op het veld. Maar wat kan jij als trainer doen om ook op dit gebied de ontwikkeling van spelers te stimuleren? Sportpsycholoog Yoran Verschoor gaat in de op het trainen van de mentale weerbaarheid van voetballers en hij beantwoordt vragen die bij jullie leven op dit gebied. Na afloop van de themabijeenkomst heb je een beeld van de mentale factoren die een rol spelen in voetbalteams en beschik je over een aantal handvatten om deze factoren te beïnvloeden. Om alvast in de stemming te komen vind je hieronder een aantal stellingen die tijdens de bijeenkomst aan de orde zullen komen.

Een trainer heeft weinig invloed op de mentale ontwikkeling van spelers.eens/oneens
Spelers kunnen leren om zich comfortabel te voelen in mentaal lastige situaties.eens/oneens
Het is alleen nodig een sportpsycholoog te raadplegen als een speler problemen heeft.eens/oneens
Het simuleren van wedstrijddruk in trainingen is mogelijk en zinvol.eens/oneens
Het trainen van mentale vaardigheden heeft geen enkele zin bij jonge voetballers.eens/oneens

Denk hierover vast goed na en bezoek de bijeenkomst! We hopen je uiteraard aanstaande vrijdag op deze bijeenkomst te treffen.