Vrouwen 1 neemt 3 punten mee naar huis

Kapsalon Rob

IJFC – FCD – 26 november 2016 – 16:00u

Als 3e in de competitie nam Driebergen het vorige week op tegen de 3e van onderen. Dit zijn altijd juist de lastigere wedstrijden, omdat je snel de tegenstander onderschat. Maar FC-Driebergen begint sterk en zit strak op de tegenstander. In het eerste kwartier een mooi afstandsschot van Kim dat net naast gaat en een vrije trap die helaas ook niet in de netten verdwijnt.
Hierna zakt Driebergen een klein beetje in en IJFC maakt hier gebruik van door meer druk te zetten en op de helft van Driebergen te gaan spelen. Ze eisen hier hun eerste corner op die makkelijk wordt weggewerkt door Driebergen en meteen met een counter terug op de helft van IJFC komen, maar waar de voorzet van Kim helaas net iets te hoog is voor Chantal om deze af te maken.
Vanaf hier neemt Driebergen weer de touwtjes in eigen handen en na een mooie beweging van Maud, schiet Kim in de handen van de keep. Driebergen vangt de bal op en Chantal schiet vanaf de zijkant de bal op de lat, de bal blijft in het spel en Kim geeft voor, maar Irene kan hem net niet binnen de palen krijgen.

De voorhoede creëert veel kansen, maar het lukt ze nog niet om de 1-0 op het scherm te krijgen, maar hij hangt al wel in de lucht. IJFC zet weer aan breekt door naar voren, waar ze een goede kans creëren die gelukkig in het zijnet verdwijnt. Hierna volgt nog een vrije trap voor IJFC, maar deze wordt door Driebergen makkelijk omgezet in een tegenaanval en Chantal baant zichzelf een weg door twee verdedigers heen, maar kan met deze aanval helaas niet gevaarlijk genoeg worden.

In het laatste kwartier volgen weer een aantal sterke acties van Driebergen, een mooie 1-2 van Maud en Esther, waar de bal in de handen van de keep beland en nog een mooie sprint met een voorzet die door Irene niet afgemaakt kan worden. Er volgt nog een perfecte voorzet van Irene richting de tweede paal, maar Esther kan hem net niet meer intikken en de corner die hierop volgt resultaat helaas ook in niets. Driebergen blijft voetballen op de helft van IJFC en het middenveld en de voorhoede blijven goed samenspelen en kansen creëren. Driebergen houdt duidelijk de overhand, maar zo af en toe weet IJFC erdoorheen te glippen, wat resulteert in een vrije trap op de helft van Driebergen, maar die Rianne mooi uit de lucht weet te pakken en zo de aanval eruit weet te halen. Driebergen dringt IJFC weer terug naar hun eigen helft en wordt weer gevaarlijk. Samantha geeft een prachtige bal naar voren die wordt doorgekopt door Irene, maar niet bij Esther terecht komt, omdat zij naar de grond wordt gewerkt door haar tegenstandster. Irene neemt de vrije trap en daar valt eindelijk het langverwachte goal! De 0-1 valt net voor het eind van de eerste helft en Driebergen kan met een goed gevoel de rust in.

Driebergen begint de tweede helft wederom weer sterk, zet druk wanneer het nodig is, maar haalt de bal er ook uit om de rust te behouden. Dit resulteert al snel in een corner, die helaas in de handen van de keep beland. Hierna gaat Driebergen wat gehaaster spelen, ze worden iets slordiger en de passes komen niet allemaal meer aan. Dit is het moment dat IJFC meer druk gaat uitoefenen en gevaarlijk wordt. Driebergen slaat meteen terug met een combinatie van Esther naar Tamara, die Irene aanspeelt en doortikt naar Chantal en waar Kim het afmaakt met een sliding. 1-2! Een
verdient punt voor Driebergen en het gas gaat er weer op. IJFC wordt weer gedwongen op hun eigen helft te spelen met een corner van Chantal die door Irene gekopt wordt, vervolgens opgevangen wordt door Esther die de bal weer naar Chantal stuurt. Roos ontvangt de bal die de inkomende Samantha aanspeelt, de bal blijft rond het 16 metergebied hangen, maar wilt het goal niet in. Irene weet nog wel gevaarlijk te worden, maar de goal blijft uit.

Helen komt er ruim een kwartier voor het einde van de wedstrijd in en neemt haar plek in als rechtsvoor. Het gaat nu een beetje heen en weer tussen IJFC die aanzet en Driebergen die vervolgens de leiding weer overneemt, ze lopen gelijk op in deze fase van de wedstrijd. IJFC maakt uiteindelijk gebruik van haar gecreëerde kans, die eerst nog geblokt wordt door Roos, maar in de rebound alsnog in het net verdwijnt. Driebergen zet nog een laatste keer aan met een corner van Chantal en een kopbal van Irene, maar de bal wilt er niet meer in.
IJFC eist de laatste actie op met een vrije trap, maar deze gaat gelukkig over en Driebergen kan de 3 punten mee naar huis nemen.
Een koude middag met een paar pijnlijke ballen op de koude benen, maar met de verdiende punten in de zak!