Vrouwen 1 punt verwijderd van knockout-fase beker

Bleijenberg Financiële administratie

Afgelopen zaterdag stond het bekerduel tegen Odysseus Vr3 op het programma. Aangezien dit team de 1e bekerwedstrijd met grote cijfers gewonnen had, moest FC Driebergen vandaag winnen om nog kans te maken op de volgende bekerronde.

FC Driebergen ging wat stroef van start met de slijtageslag van afgelopen donderdag in Baarn nog flink in de benen.  Het tempo lag in het begin erg laag en FC Driebergen was veelvuldig slordig in de passing.    Het rondspelen met veel balverlies leidde ertoe dat er bijna geen goede aanval opgezet kon worden.

Pas na een minuut of 15 kwam Chantal via de rechterkant door, maar uit de draai belandde haar schot naast het doel.      Na deze kans gingen de Driebergse dames iets beter spelen, waardoor met name Esther op links beter bereikt kon worden.    Het middenveld met Rianne, Tamar , Britt en Maud ging door het sneller accelereren van de bal en beter gepositioneerd voetballen, meer druk uitoefenen op de helft van Odysseus, wat in de 25e minuut een pracht combinatie opleverde tussen Britt en Irene, maar laatst genoemde zag haar schot gekeerd worden door de keepster van de Utrechtse ploeg.    Weer 3 minuten later een mooie pass van Chantal op Maud, die Irene  de bal op maat kon aangeven en nu was Irene wel trefzeker met een mooi schot in de rechterhoek 1-0.          Een schitterend snel opgezette aanval via een aantal schijven.

Odysseus begon na deze treffer direct meer druk te zetten, waardoor het Driebergse team weer wat teruggedrongen werd.   Een aanval vanaf rechts werd met een boog achterin de doelmond gespeeld, waar Thirza en Maud beiden naar de bal gingen, maar allebei mistasten, waardoor Odysseus de bal kon terugleggen in de 16 meter op de mid mid, die meteen uithaalde met een hard schot wat door Laurien op een prachtige manier van de lijn af werd gehaald.

Voor de rust kregen de Driebergse dames nog 1 kans door een goede één twee van Tamar naar Irene, die de bal meteen terugkaatste, waardoor Tamar kon aanleggen voor een schot, maar helaas vloog de bal net naast en konden de teams met een 1-0 stand gaan rusten.

In de rust mocht Wendy gaan warm lopen om in te vallen voor Maud.  Zo kon het Driebergse team de 2e helft beginnen met nieuwe krachten op de linkerflank.  Het duurde een minuut of 10 voor de eerste kans zich aandiende, Chantal zag Esther diepgaan en speelde haar goed in de loop aan, Esther haalde uit maar zag haar schot gekeerd worden door de Ody-keepster.

Harry ging de 2e helft nog wat zaken uitproberen, door speelsters op andere posities te zetten.  In de 13e minuut mocht spits Irene naar de kant, en ging Rianne de spits in, Chantal op 10, Esther op rechtsbuiten en Helen aan de linkerkant .  Tamar ging nu met de punt naar achter spelen, maar deze omzettingen leiden niet meer tot een extra injectie.

Het was een wedstrijd die door individuele momenten beslist moest gaan worden, maar Odysseus rook haar kansen ook, zolang het nog 1-0 was.  Het was dus voor keepster Floor, Gabrielle, Laurien en Thirza oppassen geblazen en scherp blijven voor de incidentele aanvallen van Odysseus.

Na 25 minuten een mooie actie van Esther, die door goed doorzetten een corner uit de strijd haalde. Esther nam zelf achter de bal plaats en schoot de corner met een mooie curve richting doel en zag haar bal op de paal uitéénspatten, jammer want dit soort corners verdienen een doelpunt, maar helaas stond de paal in de weg.

Halverwege de 2e helft mocht Ellen het veld in om nog 20 minuten ritme op te doen en zich in de kijker te kunnen spelen, maar ook Ellen was niet echt gelukkig met haar acties, waardoor de wedstrijd voor de neutrale toeschouwer naar een af en toe slaapverwekkende vertoning wegzakte.

Na 39 minuten kreeg spits Rianne de bal aangespeeld en met een vloeiende beweging werd een verdediger omspeeld en direct op doel geschoten, maar ook deze bal draaide over het doel.            Het duurde tot de 41e minuut voor de bevrijdende 2-0 viel; wederom een prachtige corner van Esther die de bal strak voor het doel voorzette, waar Chantal alleen maar hoefde te knikken om zo de bal met een kopstoot in de rechterhoek te laten verdwijnen.   Net voor tijd kregen de Driebergse dames nog een vrije trap op zo’n 20 meter, omdat 1 van de Driebergse aanvallers gehaakt werd.

De bal werd door Maud op Tamar geschoven, maar zij zag haar goede schot net aan de verkeerde kant van de paal naast het doel verdwijnen.   Na 46 minuten floot de goed leidende Driebergse scheidsrechter John Evers voor het einde van de wedstrijd en dit fluitsignaal werd als bevrijdend ervaren door de hele Driebergse selectie.

Volgende week uit tegen CJVV, succes dan, hopelijk is iedereen dan weer topfit.