Vrouwen 1 start competitie met gelijkspel

Afgelopen weekend werd afgereisd naar Amsterdam voor het eerste competitie treffen in de 2e klasse. De Driebergse formatie trad deze wedstrijd aan in de nieuwe mooie FC Driebergen outfit, na een goede warming up kon de strijd beginnen.   Het Driebergse team startte wat mat en liet het initiatief aan het Amsterdamse De Meer.

Na 5 minuten resulteerde het Amsterdamse rondspelen in een hoekschop vanaf de rechterkant, waarin keepster Rianne koos voor een positie vrij ver naar de voorzijde van het doel. De corner werd scherp getrapt en vloog over de uitgestoken handen van de Driebergse keepster, via het scheenbeen van Chantal het eigen doel in, dit betekende een snelle 1-0 achterstand.

Het Driebergse team was even knockout door deze snelle goal, maar herstelde zich na 20 minuten spelen prima en nam het initiatief over van de Amsterdamse formatie.   Spits Irene had nog weinig goede ingespeelde ballen gehad, maar in de 22e minuut werd de bal mooi voorgezet en door Irene snoeihard net langs de verkeerde kant van de paal gekopt.   De Driebergse ploeg ging beter voetballen en de 1-1 zou op dat moment volledig terecht geweest zijn.

Voor Gabrielle werd het een wedstrijd met 2 gezichten, de rechtsbuiten positie, waarin ze zich niet echt op haar gemak voelde en een ongelukkige rol speelde, werd na een harde charge van achter op haar enkel,(gelukkig kon ze na behandeling weer doorspelen) ingeruild voor een positie in de achterste lijn, waarin ze uitgroeide tot een van de betere speelsters met een grootste vorm.

Esther had het moeilijk op het middenveld, maar creëerde in de 35e minuut haar kans, met een prachtige boogschot richting kruising, waar bijna iedereen de bal zo de hoek in zag draaien, maar de keepster van De Meer had een geweldige redding in petto en tikte de bal met haar vingertoppen uit de bovenhoek. Toch kwam de verdiende 1-1 pal voor rust, waar Kim instelling werd gebracht en op maat de vrijstaande Chantal aanspeelde, die de bal snoeihard achter de Amsterdamse keepster in het net liet verdwijnen.     In de rust werden wat verbeteringspunten besproken en zo kon het Driebergse team weer fris en met een nieuw strijdplan het veld in voor de 2e helft.

FC Driebergen begon de 2e helft goed, waarin Irene na een minuut of 5, een zelf gecreëerde 100% kans kreeg, door 1 op 1 met de Amsterdamse doelvrouw een schot los te laten, maar de handen van de keepster wist te vinden en zo haar kans verloren zag gaan.   Dit had het kantelmoment van de wedstrijd kunnen zijn, maar helaas bleek de keepster van de Meer wederom een heldenrol te vervullen.   Inmiddels was Ezgi in het veld gekomen voor Naomi, om te proberen de Amsterdamse muur te slechten, maar Ezgi was geen schim van de speelster, die normaliter het verschil nogal eens kan maken.

Ook Kim was deze middag weinig gelukkig in haar acties en zag steeds een dubbele dekking op haar pad verschijnen. De 2e helft was na 20 minuten volledig voor de Meer en het werd steeds meer op goed geluk de bal naar voren peren, zonder al te veel overleg, wat veel bal verlies opleverde en de Meer steeds meer in de kaart speelde.   Toch bleef de Driebergse ploeg met enig fortuin overeind, waarin Tamar wederom een geweldige partij speelde in de laatste linie, met Thirza op rechts die de spelmaakster van de Amsterdamse ploeg goed in toom hield, op een enkel schoonheidsfoutje na, maar toen het geluk had, dat de aanvalster het vizier niet op scherp had staan. Tamara had het eveneens zwaar, maar hield goed stand, waardoor de het laatste kwartier aanbrak, waar aanvoerdster Tamar gewisseld moest worden en het goede hangslot van de Driebergse defensie weg was.   De ploeg zette met z’n allen een tandje bij en keepster Rianne zag enkele ballen rakelings langs het doel vliegen, maar na 90 minuten stond het 1-1 en was het eerste punt in de 2e klasse een feit.

Dames een mooi succes wat met enig fortuin over de streep getrokken werd, wat weer perspectief biedt voor de komende wedstrijden.

WP_001447 WP_001449 WP_001450