Vrouwen 1 wint laatste wedstrijd van het seizoen

van der Klift Kapsalon Driebergen

Zaterdag stond de officiële laatste wedstrijd van dit seizoen voor Vr1 op het programma. We speelde thuis tegen Sporting’70, Sporting had het ons bij de uitwedstrijd toch wel lastig gemaakt (2-2) dus we wisten dat we hun niet moesten onderschatten.

Voor de wedstrijd werden er duidelijke afspraken gemaakt. Meteen goed er op, sterk beginnen en proberen zo snel mogelijk een doelpunt te maken. We hebben deze periode een goede reeks neergezet (maar 1x verloren, en de rest gewonnen) en dat wouden we graag zo houden. Na een goede warming-up op een heel warm veld, want er waren tropische temperaturen deze dag, gingen we van start.

Driebergen begon redelijk goed aan de wedstrijd, de eerste aanvallen waren van onze kant. Bij 1 van deze aanvallen stuurde Kim Ezgi weg met een mooie lange bal en Ezgi legde hem netjes terug op de 16 maar helaas werd die net onderschept door de verdediging van Sporting. Er werd in het begin goed gecombineerd en er waren een paar goede schoten op het doel van oa Kim en Irene.
Sporting kreeg ook een paar kansen maar deze waren niet erg gevaarlijk en dus kon Floor de ballen simpel wegwerken samen met de verdediging. Op het middenveld werd goed druk gezet door Masja en Aisa, er werden veel duels gewonnen. Als Ezgi weer weg word gestuurd met een lange bal houd ze goed het overzicht, ze speelt de vrijstaande Irene aan die hem koeltjes in het doel schiet. 1-0 een terechte voorsprong.

Driebergen word nu helaas iets slordiger in de passing en zakken wat meer in. Er komen dan ook wat meer kansen voor Sporting. Gelukkig let de verdediging goed op, Thirza staat weer goed haar mannetje en werkt de balen een paar keer goed weg. Er blijven over en weer kansen zijn, met een paar gevaarlijke schoten van Sporting op onze Floor. Gelukkig weet Floor wel wat ze daar mee aan moet. Aan de andere kant word er een overtreding gemaakt op Irene en krijgen we een vrije trap net buiten de 16. Irene gaat zelf achter de bal staan en schiet hem hard langs de muur, de keeper weet de bal net weg te tikken. Maar Amber let goed op als de bal voor haar voeten komt in de rebound, en schiet de 2-0 binnen.
Dit is ook meteen de rust stand, en er lijkt geen vuiltje in de lucht te zijn.

En vooral als bijna meteen na de rust de 3-0 valt. De bal word achterin door Isabel onderschept en ze speelt hem in op Aisa (die echt een top wedstrijd speelt) ze kijkt en speelt hem diep op Irene, en Irene weet de bal netjes langs de keeper in het doel te schuiven. Maar dan denken we dat we er al zijn en worden we weer slordig in de passing en begin we achter de feiten aan te lopen.
Sporting krijg een vrije trap, er word niet goed verdedigd en de bal verdwijnt hoog over Floor in ons doel 3-1. En ook een volgende vrije trap van Sporting word makkelijk ingeschoten. 3-2
Het werden nog een paar spannend laatste minuten in de 2e helft, met kansen voor beide clubs. Maar uiteindelijk word er afgefloten en waren de 3 punten voor ons.

Dit betekend dat we in de stand over Sporting’70 heen gaan en 4e worden dit seizoen. Er was ook nog even een kleine kans dat we toch nacompetitie mochten spelen maar dan moest ZVV gelijk spelen of verliezen. Helaas voor ons gebeurde dit niet.

We spelen dus volgend seizoen weer in de 3e klasse, maar met wat nieuwe aanwas en een fit team gaan we zeker voor een periode titel en wie weet wel voor het kampioenschap.

Tot volgend seizoen!