Vrouwen 1 wint nipt van Hercules

Zaterdag 15 oktober stond de wedstrijd tegen Hercules Vr2 op het programma. Aanvang was maar liefst om 17:00, een rare tijd maar de dames waren niet bereid om dit hun spel te laten beïnvloeden. De wedstrijd begon 10 minuten later dan gepland en voor het eerst in tijden was er een vrouwelijke scheidsrechter. Met 4 wissels op de bank en Hans die ons voor het eerst coachte, was iedereen klaar om beginnen.

Het begin van de wedstrijd ging heel gelijk op. Na enige tijd schoot Esther de bal naar voren waar Ezgi hem goed meenam en voor het eerst in de wedstrijd op doel kon schieten, Helen was net te laat om de bal het doel in te schieten. Jammer maar het gaf wel goeie moed want na een paar minuten schoot Kim de bal van een afstandje op doel die jammer genoeg op de lat belandde. De bal kwam terug in de ploeg en Ezgi schoot hem langs de lijn op Chantal die hem tegen de verdediger aanschoot. Er werd goed samengespeeld en er komen mooie combinaties uit. Na ongeveer een half uur wordt er een overtreding gemaakt op Maud net iets buiten de zestien, Kim legt de bal goed klaar en schiet hem helaas alweer op de lat.

De koppies gaan weer omhoog want we hebben met z’n alle wel door dat er hier iets te halen valt. En ja hoor Thirza geeft een prachtige bal op Irene die hem mooi en hard in de verre hoek weet te schieten 0-1! De tegenstanders vochten terug en kwamen uit een hoekschop nog dicht bij maar gelukkig voor de spelers van Driebergen belandde de bal op de lat.

Een paar minuten naar deze spannende doorbraak schoot Hercules de bal naar voren maar Tamara was scherp er veroverde de bal door een hele mooie stop turn te maken daarna kon ze de bal weer hard wegschieten. Het fluitsignaal klinkt en de eerste helft zit er op.

Na een nabespreking van de eerste helft door Hans en door Ezgi konden de vrouwen er weer tegenaan. De tweede helft ging het gelijker op. Het eerste kwartier waren er eigenlijk geen kansen. Wel werd Ezgi een keer in de 16 neergehaald, maar helaas vond de scheids het geen penalty.  In de 65e minuut schiet Kim buiten de zestien op doel en de keeper slaat de bal nog net het doel over. Hierna waren de Driebergse dames vooral bezig met het dicht houden achterin om de voorsprong te behouden. Opluchting was te zien op de gezichten van de speelsters wanneer het laatste fluitsignaal klonk en de wedstrijd werd gewonnen met 1-0.

Weer zijn er 3 punten gehaald en met een gedeelde tweede plaats in de competitie gaat het erg goed in de derde klasse. Volgende week gaan we weer knallen tegen Domstad vr1!

Amber, Rianne en Masja