Vrouwen 1 wint overtuigend

Thesio ICT Proffesionals

Wedstrijd verslag 3-9-2016 CSV Apeldoorn vr 1 – Fc Driebergen Vr 1 10.00 uur

De zomerstop zit er weer op en zo mochten de vrouwen van Fc Driebergen weer aan de bak. Toch even wennen, vooral toen bekent werd dat de eerste competitie wedstrijd zou plaatsvinden in Appeldoorn om 10 uur ´s ochtends. Langzaam druppelde iedereen de kantine binnen op zaterdag 3 september maar wat was het vroeg ‘echte pupillentijd’. Nadat iedereen elkaar goedemorgen wenste was het tijd om in de auto te stappen. Wakker worden in de auto en gezellig kletsend ging de tijd snel en voordat we het wisten waren we in Apeldoorn. Het was heerlijk voetbalweer, een mooi zonnetje dus dat voorspelde veel goeds. Omkleden en beginnen aan de warming-up en de focus ging erop. Onze coach Harry legde de tactiek uit en de opstelling. Gelukkig waren er ook weer wat meiden van de MO17-1 van de partij om onze selectie te ondersteunen. Iedereen had er zin in en de wedstrijd kon beginnen.

De dames van FC Driebergen begonnen fel wat als snel resulteerde in een kans voor Samantha vanaf rand 16, helaas was het schot niet zuiver en zat hij er niet in. Daar schokken de Apeldoornse dames toch wel van die overrompeld werden door ons felle spel. Amper aan de bal en de volle controle lag nu al bij onze dames, de Apeldoornse dames gingen al veel fouten maken wat resulteerde in een overtreding. Kim mocht van de scherpe scheidsrechter de bal neerleggen, en dit kan je wel aan Kim overlaten. Met een ferm schot kon de 0-1 op het scorebord genoteerd worden. Wat een vreugde in het veld een vroege voorsprong maar nu nog vasthouden. Harry maande de dames om de koppies erbij te houden en niet nu al te denken dat de buit binnen is, erop en eroverheen. Voetballen dus! De Apeldoornse dames kwamen amper aan de bal ons FC ging goed verzorgd spelen en zocht de ruimtes en de mogelijkheden om de bal voorin te krijgen. Met vlagen werd er mooi voetbal getoond wat voor de toeschouwers langs de lijn met genoegen werd ontvangen. Het zonnetje hielp daarin natuurlijk ook mee. De Apeldoornse dames wisten niet goed wat ze met onze dames aanmoesten dit zag je in alles, duwen en trekken en af en toe een vervelend tikje op de enkels werd niet geschuwd door ze. Erg jammer. Het deerde de dames van FC Driebergen niet en uiteindelijk werd er in de 20ste minuut mooi gecombineerde en netjes uitgespeeld waardoor Samantha de 0-2 kon maken. Mooie aanval en mooi afgerond een zeer verdiende 0-2. Het spel werd beter en beter en zo kon Kim haar talent tonen. In de 30ste minuut na een fantastische (zoals de meiden op de bank het noemde) uitdol glijpartij waarbij Kim maarliefst 3 dames voorbij ging scoorde zij in een vallende beweging in de linkerbovenhoek 0-3 alweer. Er bestond nu geen twijfel meer over wie er uiteindelijk met de winst vandoor zou gaan. Het laatste kwartier voor de rust hing er nog een doelpunt in de lucht het was alleen even wachten op een bal die net goed zou vallen. In de laatste minuut voor de rust was het Chantal die aan mocht leggen voor een corner op rechts. Perfect op maat wist zij de bal bij Irene te krijgen die hem mooi inkopte zoals alleen Irene dit kan(0-4). De scheids floot voor de rust dit hadden de Apeldoornse dames ook echt even nodig. Voor ons FC was het even tijd om bij te komen en op te laden voor nog een helft.

De 2e helft begon iets minder, de dames moesten zich echt weer even opladen en de motivatie vinden om er nog een helft bovenop te zitten. De Apeldoornse dames hadden een duidelijke taak meegekregen van hun coach: de schade beperk houden, en dat probeerde ze. Niet bij machte om dit voetballend te doen, kreeg Kim weer wat tikken op de enkel. Helaas kon Kim dit moeilijk naast zich neerleggen en beging zij in de 46ste minuut een overtreding waar de scheidsrechter geen andere keus

had om haar geel te geven en een vrije trap tegen. De Apeldoornse dames kregen eindelijk een kans om iets terug te doen maar helaas eindigde deze vrije trap in het niets. Nog geen minuut later kon Kim haar fout recht zetten en met een mooie actie maakte ze haar 3e van de dag in de kruising de 0-5 kon op het scorebord. De vermoeidheid begon bij beide partijen helaas al vrij snel toe te slaan ook omdat het steeds warmer en warmer begon te worden. Harry probeerde de focus te houden en zijn team aan te sturen en te roepen. De Apeldoornse dames lieten de moed zakken. Irene bleef scherp en zette goed druk in de 51ste minuut en door een foute inspeelbal kon zij profiteren en de 0-6 inschieten. Met nog 39 minuten op de klok vroegen wij ons als toeschouwers af waar dit heen zou gaan. Hier kwam in de 52ste minuut antwoord een heuse doelpunten regen die niet te stoppen was. Alleen een droomdoelpunt miste nog in deze wedstrijd. Zoals vaker wist Chantal hier gehoor aan te geven in de 52ste minuut schoot zij vrij vanaf 20 meter over de keeper heen en via de onderkant van de lat viel de bal in het goal. Staande ovatie volgde wat een doelpunt 0-7. Helaas voor de Apeldoornse dames waren de dames van onze FC nog niet klaar. In de 66ste minuut werd er mooi veldspel getoond en werd Maud vrij aangespeeld in de 16. De verdediging was compleet de weg kwijt en Maud kon rustig 1 op 1 tegenover de keeper de bal beheerst in de rechterhoek leggen 0-8. Om het plaatje compleet te maken van de dag maakte Kim haar 4e doelpunt in de 75ste minuut 0-9. De koek was nu echt op waardoor er bij ons achterin ook wat kleine foutjes ontstonden met het laatste beetje kracht werd er door de Apeldoornse dames onze keeper Rianne aan het werkt gezet helaas kon zij niet voorkomen dat de 9-1 werd gemaakt.

Dames een echte teamprestatie en een goed begin voor wat een mooi seizoen beloofd!

Vol trots gaan we er volgende week weer zo tegenaan tegen VVOG.