Vrouwen 1 wint strijd om plek 2

Grafisch Dienstencentrum Driebergen

Afgelopen zaterdag kwam MVV’58  uit Meteren op bezoek, een tegenstander die  ons totaal onbekend was, maar die zich positief onderscheidt door de vele gescoorde doelpunten in deze competitie.

De Driebergse dames waren extra gemotiveerd, omdat het een wedstrijd van aanhaken of afhaken was bij de top van de ranglijst.   Plek 2 moest heroverd worden en zo startten de Driebergse dames gretig met druk naar voren.

Toch was de eerste kans voor MVV, maar tot opluchting van Floor zag zij de boogbal van MVV’58 aan de verkeerde kant van de paal naast het doel verdwijnen.    Dit was de eerste waarschuwing van het jonge MVV team aan de Driebergse dames.

Naar mate de 1e helft vorderde kwamen de Driebergse vrouwen in hun vertrouwde spel, met een middenveld wat de bal sneller door de linies liet gaan, waardoor er kansen kwamen.

Met name Esther en Naomi waren in deze fase degene die voor gevaar moesten zorgen en spits Irene loerde op de kansjes die zouden gaan komen.   Na zo’n 20 minuten spelen kwam de bal bij Britt op rechts, maar haar schot / lopjes was net te kort om de MVV doelvrouw te passeren.

Even later kreeg Britt een 200% kans, toen Irene de bal in één keer voor Britt de voeten liet vallen, waardoor zij oog in oog met de doelvrouw van MVV stond, maar Britt schampte bal en zag zo haar kans verloren gaan.   FC Driebergen had nu de wedstrijd in handen en het was wachten op de 1-0, maar Naomi had in eerste instantie nog pech met een schot wat via een verdedigster geblokt werd.

Maar even later was het Irene die het de verdediging lastig maakte, waardoor een bal half werd weggewerkt, die door Naomi prachtig in 1 keer op d’r slof genomen werd en zo in de linkerhoek belandde onhoudbaar voor de MVV goaly 1-0.

Na deze 1-0 was het bijna een treffer voor MVV, maar de corner werd door Roos weggekopt precies voor de voeten van de mid mid die de bal meteen op haar slof nam en steenhard op lat uiteen zag spatten.  De MVV vrouwen bleven gevaarlijk in de counter, maar Floor stond geconcentreerd te keepen en gaf niets weg.   Zo werd de rust bereikt en stond de 1-0 nog steeds.

De 2e helft moest een zelfde vervolg krijgen als de eerste, met dat verschil dat de kansen nu wel benut moesten worden.  Toch was de eerste kans na rust voor MVV, maar Floor stond wederom prima gepositioneerd en kon het gevaar onschadelijk maken.  Na zo’n 10 minuten spelen kreeg de Driebergse ploeg een vrije trap op zo’n meter of  5 over de middenlijn.  Rianne nam plaats achter de bal en schoot met een boog de bal in het hart van de defensie, waar Irene de op stuitende bal meteen inkopte en zo de prachtige 2-0 kon aantekenen.   Na deze goal kwam MVV”58 meteen weer uit de startblokken en ging via de linkerkant op zoek naar de 2-1, maar wederom was het keepster Floor die de bal met een mooie duik uit de hoek kon halen en klemvast pakte.

Het Driebergse team draaide als een goed collectief met een prima acterende Tamara op rechts half, Tamar op mid mid en Esther op links, was het dit middenveld wat de doorslag gaf in de strijd, waardoor MVV moeilijk tot voetballen kwam.    En wanneer de MVV aanval er doorkwam, stond Roos er wel die het harde, soms te harde duel (onderuithalen) niet schuwde.     Na 20 minuten in de 2e helft kwam de niet superfitte Chantal binnen de lijnen, waardoor Ezgi naar de linkerkant verhuisde.

Dit leverde direct meer gevaar op vanaf de rechterflank, waar binnen een tijdsbestek van 5 minuten 3 corners moesten worden weggeven, maar dit leverde verder weinig op, behalve een verdedigster van MVV die na verkeerd koppen groggy tegen het kunstgras ging.   In de 30e minuut stuurde Tamara Chantal weg aan de rechterkant, die met een strakke voorzet spits Irene bereikte en zo kroop Irene voor haar verdedigster en schoot de bal zuiver in de linkerhoek 3-0  een pracht goal en was de strijd beslist.   MVV bleef voetballen, maar de ploeg had geen geluk in de afronding en de vorm van Floor en de goed functionerende verdediging in deze wedstrijd.   De scherpte ging er in het laatste kwartier af bij FC Driebergen en op wat kansjes na van Esther, Chantal en Rianne bleef het bij 3 treffers, waardoor plek 2 in de competitie veilig werd gesteld.   Na 92 minuten hield de scheidsrechter het voorgezien en waren de dames blij met het  prima resultaat, afgedwongen door inzet, doorzettingsvermogen en de wil om te winnen.  Volgende week wacht Sportlust in Woerden op de Driebergse dames voor een sportieve test.