Vrouwen 1 zet alle zeilen bij in 2e helft

Afgelopen zaterdag wachtte Odysseus Utrecht als tegenstander, door de goede resultaten in thuiswedstrijden van het studententeam uit Utrecht waren de Driebergse dames gewaarschuwd.

FC Driebergen startte goed, zonder echt veel kansen te creëren, alleen Naomi kreeg een klein kansje, maar kwam eigenlijk net een stap te laat voor een goed vervolg.

In de 18e minuut een lange bal van achteruit bij Odysseus na balverlies in de voorste linie, waar Thirza in de omschakeling net te diep stond, Gabrielle probeerde nog rugdekking te geven maar zag de bal voorbijgaan, Tamar kwam 1 stap te laat en zo kon de spits na loss roepen van Floor net een voet tegen de bal zetten en zo de 1-0 aantekenen.

De Driebergse dames waren maar net bekomen van de schrik, toen een lange bal in een situatie van rand buitenspel niet afgevlagd werd en zo kon Odysseus nog geen 2 minuten later de 2-0 aantekenen.

FC Driebergen speelde in deze fase rommelig en niet overtuigend, en zo werd geprobeerd uit de linkerzone Irene door de lucht te vinden, maar haar prachtige kopstoot ging rakelings naast de paal. Even later was het weer Irene, die net te laat schoot en zo haar kans verloren zag gaan, de volgende actie kwam uit een corner, waar Chantal de bal strak voor het doel bracht en Ezgi met een mooie kopstoot via de grond de bal richting rechterhoek zag gaan, maar daar stond een Odysseus speelster die de bal van de lijn hield.

Met nog 10 minuten te gaan voor de rust kregen de Driebergse dames een vrijtrap, zo’n 18 meter van het doel verwijderd, nu nam Irene plaats achter de bal, maar wederom was het geluk niet aan Driebergse kant en spatte het schot van de lat het veld weer in.

In de rust werd getracht het team weer scherp te krijgen en er voor 200% voor te gaan. De Driebergse vrouwen begonnen goed, maar meer pressie, dit leverde nog niet de beoogde kansen op.

Na een kwartier spelen werd Chantal op links weggestuurd, zij gaf met links de bal voor en de voorzet passeerde eigenlijk iedereen, waar zeker meer te halen viel. Even later was het Esther die via de rechterkant goed doorbrak, maar haar voorzet was iets te scherp, waardoor de doelvrouw kon redden en de  volledig vrijstaande Chantal  niet aan haar kans toekwam.

In de 25e minuut kwam eindelijk de beloning voor hard werken, waar Ezgi de bal met een wippertje de bal bij Irene bracht, die met haar knie de bal onder controle bracht en toen met een pracht schot van zo’n 20 meter de bal over de Odysseus doelvrouw heen schoot net onder de lat, de aansluitingstreffer was een feit 1-2.

Met nog zo’n kwartier te spelen viel de bal via Ezgi voor de voeten van Maud, maar zij twijfelde even te lang en had eigenlijk direct hard moeten uithalen. Zo leek Odysseus de wedstrijd winnend af te kunnen sluiten, maar uit een corner van Chantal, zag wederom Irene met een schitterende kopstoot de bal tegen de touwen vliegen 2-2 in de 37e minuut.

Toch nog een onverwachts maar dik verdiend punt, want de laatste 25 minuten kwam Odysseus niet meer in het stuk voor en had FC Driebergen uiteindelijk de winst nog kunnen, ja moeten pakken.

Zaterdag a.s. spelen we tegen een oude bekende de dames van Delta Sports uit Houten.