Vrouwen 2 begint voortvarend aan bekerseizoen

Een prachtige dag voor een seizoensopening. Zo dacht FC Driebergen VR2 er over afgelopen zaterdag. Na een maand van intensieve voorbereidingen onder leiding van een nieuwe trainer en drie nieuwe speelsters (die helaas nog niet speelgerechtigd waren) was het team klaar voor de eerste serieuze test van dit seizoen: een bekerwedstrijd tegen IJFC VR3.

Na een heerlijke lunch, aangeboden door teamdonateur Buurthuis De Brug, en een warming up in de nieuwe warmloopshirts, werd er om drie uur in de volle zon afgetrapt.

Hoewel het in de beginfase wat rommelig was, ging FC Driebergen voortvarend uit de startblokken. De combinatie werd veelvuldig gezocht en het aanvallende trio kwam vaak goed in scoringspositie. Het duurde dan ook niet lang voor de 1-0 en 2-0 op het bord stonden. Uit een corner voor IJFC werd direct de 2-1 gescoord. Gelegenheidskeepster Mees was kansloos.

Ondertussen stond er op linksbuiten Hennie geen rem. Zij wist een loepzuivere hattrick te scoren. Tel daar een wonderschone treffer van Denise en goals van Laura bij op en de ruststand van 6-1 was een terechte.

Na rust was het de beurt aan Amal om het doel te verdedigen en kreeg Mees haar kans als linksbuiten. FC Driebergen ging meer de nadruk leggen op het rondspelen en in de hitte van dat moment en gezien de stand op het bord was dit een prima besluit. De thuisploeg wist in deze tweede helft uit te lopen naar een 9-1 overwinning. IJFC kwam ook nog enkele malen gevaarlijk op de helft van Driebergen, maar dan waren daar telkens de uitstekende verdedigende ingrepen van de verdedigsters Lia, Lisette, Sophie en (de na een jaar blessureleed eindelijk weer spelende) Sandra.

Kortom: een prima prestatie van FC Driebergen vrouwen 2.

Vrouwen 2