Vrouwen 2 maakt het spannend tegen EDO

FC Driebergen Vrouwen 2 heeft afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen EDO met 3-4 gewonnen. De wedstrijd, die al om 11:00 uur ’s ochtends gepland stond, werd gespeeld in Utrecht. Het was duidelijk dat Driebergen wat moeite had met het vroege tijdstip, want al na drie minuten stond de ploeg met 1-0 achter. Een lange bal werd gespeeld, de Utrechtse spits werd gelanceerd en de goal viel.

Hierdoor werd het toch weer onrustig in het spel van FC Driebergen. Pas na een minuut of twintig kwam de rust terug, begon men goed rond te tikken en kwamen er kansjes. Voor Ezgi Beydemir bijvoorbeeld. Zij zag haar inzet net naast gaan. In de dertigste minuut was het dan toch raak. Sandra Wenting mocht na een handsbal aantreden vanaf de penaltystip. Zij faalde niet en bracht de stand op 1-1. Dit zou ook de ruststand zijn.

In de tweede helft kwam Driebergen met een andere mentaliteit uit de kleedkamer. Er werd meer strijd geleverd, maar bovendien ook beter gevoetbald. Dit resulteerde al snel in doelpunten. Hennie van de Kieft ging in de 52e minuut alleen op de keeper af en maakte de 1-2. Kort hierna was het Kaya Gaikhorst die een prachtige assist op Ezgi Beydemir gaf. De spits twijfelde niet en schoot de 1-3 gedecideerd binnen.

En Driebergen bleef de aanval kiezen. Er werd nog op de lat geschoten, en diverse kansen waren prooi voor EDO-keepster Esra van Bussel. Bij FC Driebergen stond echter ook een prima keepster in het doel. Cheryl van het Nederend pakte de enkele kansen die EDO kreeg prima. Echter, ook zij kon niet voorkomen dat EDO toch nog twee doelpunten wist te maken. Met een 3-3 stand waren er nog tien minuten te spelen. Bij beide ploegen was de pijp een beetje leeg aan het raken. Toch ging FC Driebergen nog met de overwinning aan de haal. Een fraaie goal van Ezgi Beydemir zorgde voor de bevrijdende 3-4 overwinning.