Vrouwen 2 sluit seizoen af met nederlaag

FC Driebergen VR2 heeft afgelopen zaterdag het voetbalseizoen afgesloten met een nederlaag. In eigen huis werd er met 1-2 verloren van het Veenendaalse VRC.

In een brandende zon werd er om twee uur afgetrapt. Vanwege de Giro d’Italia, die de regio Veenendaal-Rhenen aandeed, konden enkele VRC-speelster niet op tijd weg van hun werk. Hierdoor startte VRC zonder reserves aan de wedstrijd. Ook FC Driebergen was niet compleet. Marielle van der Valk vierde zonder het vooraf te weten haar vrijgezellenfeest, waardoor zij en Sarissa Smit afwezig waren. Ook Denise de Bondt was afwezig, terwijl de geblesseerde Lia Elvers aandachtig toeschouwer was. Hierdoor moest Sophie Robbers de linksback-positie overnemen en dit deed ze op uitstekende wijze.

Zoals gezegd: het was warm. Hierdoor werd het nooit een wedstrijd met een hoog tempo en waren er voor beide ploegen weinig kansen. Een enkele keer kon spits Laura Stekkinger gevaarlijk worden, maar dit resulteerde niet in grote kansen. Ook VRC kwam niet tot grote daden. En de keren dat de Veenendaalse ploeg door de verdediging van Driebergen kwam, was daar keepster Cheryl van het Nederend. Toch gingen de ploegen niet met een gelijkstand de rust in. Een ongelukkige handsbal van Kaya Gaikhorst in het strafschopgebied zorgde er in de 42e minuut voor dat VRC een terecht penalty kreeg. Deze werd benut en de ruststand was 0-1.

Met nog drie kwartier te gaan, spraken de vrouwen van de Utrechtse Heuvelrug af om nog even alles op alles te zetten. Hierdoor werd het veldspel van FC Driebergen in de tweede helft iets beter. Echter, de hitte zorgde er ook voor dat beide partijen, die van goede wil waren, geen potten konden breken. Het werd ook nog 0-2 voor VRC, maar Driebergen bleef voetballen. Uiteindelijk was het Femke Middeldorp die de eretreffer op haar naam mocht schrijven. Met nog slechts enkele minuten te spelen schoot zij de bal, enigszins fortuinlijk over de Veenendaalse keepster: 1-2. Enkele minuten later floot de uitstekend leidende scheidsrechter af, en zat het seizoen er op.