Vrouwen 2 speelt gelijk tegen Odysseus

Thesio ICT Proffesionals

FC Driebergen vrouwen 2 heeft zaterdagmiddag in een boeiend duel gelijk gespeeld tegen het Utrechtse Odysseus. (1-1) Hoewel het duel geen winnaar kende, was het een wedstrijd waar bij vlagen de vonken van af sloegen.

Dat begon al in de voorbereiding naar het duel toe. FC Driebergen mistte een aantal ervaren krachten, maar kon dit met behulp van andere teams redelijk opvangen. Toen een uur voor de aftrap duidelijk werd dat keepster Conny Snijders niet geheel fit was en de andere keepster Cheryl van het Nederend ook niet aanwezig was, werd uiteindelijk Rianne van Nunen bereid gevonden het doel op prima wijze te verdedigen. Zoals gezegd: er werden diverse speelsters gemist en dus was het even puzzelen om een aardig elftal op te stellen. Dat dit uiteindelijk lukte is een groot compliment aan de ploeg, en met name aan de speelsters die zonder problemen andere rollen dan zij gewend waren moesten invullen.

Direct na de aftrap nam FC Driebergen het initiatief om ten aanval te trekken. Tot grote kansen leidde dit overigens niet. Wel waren de vrije trappen van Sandra Wenting (lat) en Lisette Crijns gevaarlijk. Na ongeveer vijfentwintig minuten spelen zag Driebergen de aanvalslust beloond. Een handsbal in het zestienmetergebied van een speelster van Odysseus leidde tot een strafschop, normaliter een zekerheidje voor aanvoerster Sandra Wenting. Echter, haar inzet werd keurig gestopt door de Utrechtse doelvrouwe. Ook Odysseus kwam er een aantal keren goed uit, maar sterk verdedigend werk van onder meer Mariëlle van der Valk, Lia Elvers en de goed meeverdedigende Femke Middeldorp zorgden er voor dat er geen tegengoals vielen.

Na rust ging FC Driebergen met nog meer enthousiasme op zoek naar de openingsgoal. Er werd aanvallend gevoetbald, maar tot grote kansen kwam het niet. Een aantal keren sneed Ezgi goed door de verdediging heen, maar ook zij wist niet te scoren. De ploeg ging ook niet over op het schieten van grotere afstand. Dit was jammer, want daar lagen goede kansen op treffers.

Een gouden voetbalwet leek in werking te gaan. Terwijl FC Driebergen vol op de aanval speelde, ging Odysseus er met de goal vandoor. Een verkeerd geraakte bal van, de verder uitstekend spelende, Lia Elvers werd een prooi voor de sterkste speelster van Odysseus. Zij passeerde keepster Rianne en schoot beheerst binnen: 0-1.

Het was knap dat Driebergen zich hierdoor niet van de wijs liet brengen en onverstoorbaar bleef zoeken naar een doelpunt. Die kwam er uiteindelijk in de 76e minuut toen Ezgi haar tegenstander passeerde en maar eens op doel schoot. De vreugde was groot bij de terechte 1-1.

Ondanks de blijvende dreiging van FC Driebergen, een aantal goed genomen hoekschoppen en een fantastisch schot van Kaya Gaikhorst bleef de stand gelijk en daar kon eigenlijk iedereen, gezien het verloop van de wedstrijd, best mee leven.

Volgende week speelt FC Driebergen vrouwen 2 wederom thuis, nu is Voorwaarts de tegenstander. Een ploeg die op knappe wijze de koppositie in deze competitie heeft veroverd. Kansloos is Driebergen niet. Hoewel de heenwedstrijd met 3-1 werd verloren, lieten de vrouwen van de Utrechtse Heuvelrug in de tweede helft zien voetballend gelijkwaardig te kunnen zijn.