Vrouwen 2 stoomt door

DnA Organisatie en advies

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Saestum Vr3 op het programma. De Driebergse dames vertrokken met een enigszins verzwakt team naar Zeist, omdat Laura haar enkelbanden verrekt had op de training, Yasmina niet kon spelen en aanvoerder Sandra ook niet mee kon vanwege werkverplichtingen.

Gelukkig konden Floor ,Thirza en Denise mee en stonden er om 14.30 uur toch 11 speelsters op het veld.   Het Driebergse team beschikte gelukkig wel over de vaste laatste linie met Lisette op rechts, Kaya als aanvoerder in het centrum en Lia op links. Floor verdedigde in de 1e helft het doel en werd met een aantal puike reddingen meteen 1 van de belangrijkste spelers in de 1e helft.

FC Driebergen had het in het begin moeilijk met het goed positioneel staande Saestum, waardoor het een wedstrijd werd, die zich voor een groot gedeelte op het middenveld afspeelde met veel strijd tussen deze linies, waar Ellen op mid mid een belangrijke rol opeiste, op links geassisteerd door Amal en op rechts door Denise.   Thirza mocht op rechtsvoor beginnen, waarmee gehoopt werd dat haar snelheid de doorslag zou gaan geven, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat de linksachter toch wel een moeilijk bespeelbare pion was, waardoor Thirza naar linksvoor verhuisde.

Helen stond in de spits en Ramona op links, maar daar de geblesseerde Laura gelijkwaardig vervangen blijft moeilijk.  Toch deed Ramona het goed en probeerde bij acties de bal te controleren, in de ploeg te houden en er iets opbouwends mee te doen.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd Saestum sterker, doordat het team de linies beter op elkaar liet aansluiten, gelukkig stond onze defensie met aanvoerder en uitblinker Kaya en de 2 back posities als een huis. Ook was Floor scherp in het doel en haalde een paar prachtige ballen uit het doel en kon met een aantal uitloop acties kansen voor Saestum onschadelijk maken.

FC Driebergen kreeg wat kansen, maar Helen was niet gelukkig in de afronding ,  tot de 30e minuut waar een steekpass van Denise op Helen een gat liet vallen in de defensie en Helen nu wel trefzeker was 0-1, licht tegen de verhouding in.    Even daarna kreeg Ramona een scoringskans, maar zij raakte de bal niet vol en zo kon de keepster van Saestum redding brengen en kwam de rust als een verlossing.

De 2e helft werd de goedspelende Gamze bereid gevonden om te gaan keepen en Floor kon nog een helft voetballen, met het plan iets meer druk te geven naar voren om Saestum niet langszij te zien komen.  Zoals verwacht ging Saestum meer druk zetten en met nog 3 speelsters van de MA 1,  die gearriveerd waren, hadden zij ook ruime wissel mogelijkheden, terwijl Driebergen de slijtageslag zonder wissels moest doen.

Het Driebergse team moest nog meer op de counter gaan spelen, wat in de 15e minuut een kogel van een schot voorlangs van Lisette opleverde. Ook Amal kreeg nog een kans maar haar kopbal werd goed gekeerd door de keepster.   De druk werd steeds groter mede door de inbreng van de MA 1 speelsters.  In de 20e minuut dribbelde de mid mid zich door de Driebergse verdediging en werd door Lisette onreglementair gehaakt binnen de 16 meter;  dit leverde een gele kaart op en een tijdstraf en ook nog een strafschop voor Saestum.

De speelster nam een lange aanloop en schoot de bal hard in de linkerhoek, dit betekende de 1-1.  Driebergen toonde in deze fase veerkracht door met 10 speelsters de storm van Saestum te overleven met een in die fase briljant spelende Kaya en Floor, die op de plek van Lisette de boel dicht konden houden.   De 10 minuten straf leek wel een half uur te duren en de Saestum supporters wachten op de 2-1 die in de lucht hing. FC Driebergen werd vanaf de kant extra toegeschreeuwd door de meegereisde aanhang en coaches Kim en Pim, hierdoor ging de ploeg er weer in geloven.

In de 40e minuut een prima counter via Floor die via de rechterkant 2 speelsters zoek speelde en zo spits Helen kon bereiken, die door haar actie 2 verdedigers naar zich toe trok, waardoor Ramona op links werd vrijgelaten. Helen zag dit en met een schijnbeweging in kansrijke positie, legde zij de bal breed op links, waar Ramona oog in oog kwam met de prima keepende doelvrouw van Saestum nu wel koel bleef en  de bal met een  mooi schot  in de rechterhoek liet verdwijnen  1-2.

Langs de kant klonk luidt gejuich uit de dugout van FC Driebergen, want dit had niemand meer verwacht in deze zeer sportieve wedstrijd (behalve de kaart van Lisette)  en zo kon de winst met hangen en wurgen over de eindstreep getrokken worden en kon Vrouwen 2 weer 3 punten aan het konto toevoegen.   Dit weekend geen wedstrijd i.v.m. het bekerprogramma, volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen  VSC Vr2.