Vrouwen kloppen koploper DOVO

Thesio ICT Proffesionals

Zaterdag stond het competitie treffen tegen Dovo Vr2 op het programma, wat een weerzien betekende met de Dovo trainer en oud trainer/coach van de dames van CDN Gert van Dalen. Na bijna 2 weken geen wedstrijd gespeeld te hebben, was het afwachten of de Driebergse selectie vormbehoud zou tonen na de zinderende wedstrijd tegen Delta Sports.

De Driebergse dames gingen redelijk van start en in de eerste 10 minuten waren de ploegen goed  aan elkaar gewaagd zonder veel kansen te creëren.  Het Driebergse team was op 2 plaatsen gewijzigd, waar Irene de spitspositie mocht innemen en Tamara van de spits naar het middenveld verhuisde op de positie van Maud, die noodgedwongen na een late werkinspanning  op de bank plaats moest nemen.   In het begin van de wedstrijd  was het een periode van rondspelen en zoeken naar de openingen in de defensie van Dovo.

Het door de regenval zeer gladde kunstgras was in het begin moeilijk bespeelbaar,  wat voor Irene al direct een glijpartij opleverde, waarbij haar enkel dubbel klapte en na een korte verzorging wilde zij de handdoek niet in de ring gooien, maar toch proberen verder te spelen.

In de 12e minuut leverde dat de eerste uitgespeelde kans op, maar deze  kon  door Irene niet verzilverd worden en belandde naast het doel.   Het Driebergse team begon steeds beter in de wedstrijd te komen, mede ook omdat de douwlaag op het kunstgras door de zon verdween en het veld beter bespeelbaar werd.   Na 17e minuten een mooie aanval, waar Esther op links werd aangespeeld op snelheid en na 1x inkappen de bal breed op de vrije staande Chantal speelde, die meteen uithaalde en de keepster van Dovo kansloos liet 1-0.

5 minuten na deze treffer een aanval via Gabrielle, die Rianne hard inspeelde, zij zag Tamar voorchecken en speelde de bal in de loop, waardoor de verdediging op het verkeerde been stond en er 2 speelsters richting Tamar gingen, wat voor Irene even vrijheid betekende  en de bal in de loop kreeg aangespeeld met een Dovo verdedigster op achterstand, die probeerde Irene bij het aanleggen voor het schot uit positie te brengen door haar met beide handen in de rug te duwen.  De vrije trap die volgde net buiten het strafschopgebied werd door Irene zelf genomen, met een muur die door de scheidsrechter op 9.15 Mtr werd gezet, de ideale mogelijkheid om de score te verhogen.  Irene nam een aanloop en draaide de bal met snelheid over de muur in de linkse hoek, onhoudbaar voor de Dovo keepster 2-0.

Dovo wat 2 belangrijke speelsters miste vanwege blessures, moest nu wel komen om er nog een wedstrijd van te maken.   De ploeg deed er alles aan, maar als er in de Driebergse verdediging een gaatje kwam, stond keepster Floor op haar plek en maakte de aanvallen dan onschadelijk of werden de kansen niet scherp afgerond.   Na 35 minuten werd de tot dan toe scherp spelende Chantal op rechts aangespeeld, in de passeer actie volgde een overtreding op haar en ze nam zelf plaats achter de bal.    De vrije trap kwam met een mooie draai richting de inkomende Tamara , die de bal op haar Pelle wijze in de touwen kopte 3-0.  Met deze comfortabele voorsprong werd de rust bereikt.   In de rust werd de 1e helft geanalyseerd en mochten Maud en Britt de warming up ingaan om de 2e helft in te vallen voor Tamara en Thirza.

De 2e helft begon in een te laag tempo, waardoor Dovo beter in de wedstrijd kwam, maar gelukkig voor ons konden zij de gecreëerde kansen niet afmaken. Na een minuut of 5 een aanval door het midden via Tamar op Maud, die even vrij werd gelaten, maar Maud was nog niet warm gedraaid en schampte de bal in plaats van vol op het doel te schieten.   Het Driebergse team kreeg weer kansen met in de 12e minuut een prachtige actie op rechts, waar Chantal de verdedigster uitkapte en de bal panklaar voor Rianne legde, maar haar schuiver verdween naast het doel.  Na 20 minuten in de 2e helft mocht de prima spelende Wendy het veld verlaten, haar taken zaten erop voor deze middag en Rosanne mocht het veld in op links half. Met Rosanne in haar rug had de tot dan toe uitstekend spelende Esther de neiging meer te gaan zakken om de bal halen, waardoor de linkerpunt minder bezet werd en Esther veel meer meters moest gaan maken.

Het Driebergse venijn zat ‘m in het laatste kwartier, toen Tamara in mocht vallen voor de moegestreden en geblesseerde Irene.   Na 34 minuten spelen brak Esther door op links, ze legde de bal terug op Maud, die Tamara met een steekpass aanspeelde en meteen uithaalde, het schot spatte uiteen op de lat en vloog het veld weer in, wat voor de snel reagerende Chantal een cadeautje betekende door de bal beheerst in de hoek af te ronden 4-0.  FC Driebergen had in deze fase alles mee, want 5 minuten later was het weer Tamara met een kogel op de paal, ook deze bal veerde het strafschopgebied in, waar het weer Chantal was die het snelst bij de bal was en de bal hard langs de Dovo keepster in touwen joeg 5-0.  Het werd het Chantal kwartiertje want in de 42e minuut werd een aanval via Laurien, via Esther naar Tamara gespeeld, die de vrijstaande Chantal voor de keepster zette en even de bal controleerde en met een Messi- achtige schijnbeweging (Barcelona-Ajax) de keepster volledig de verkeerde kant opstuurde en met een licht rolletje de bal in de lege rechter hoek kon schuiven 6-0 en een zuivere hattrick voor de uitstekend spelende Chantal, die met 4 goals vrouw van de match werd. Dames dit was een prima wedstrijd met strijd en zeker ook mooi voetbal, maar met  de kanttekening voor wat leerpunten in de 2e helft. Succes donderdag in jullie inhaalwedstrijd  in Baarn tegen TOV.