Vrouwen kloppen koploper TOV

Grafisch Dienstencentrum Driebergen

Deze zaterdag stond de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen TOV uit Baarn op het programma.

Na het debacle van vorige week thuis  tegen DVSA/Musketiers, waarin dure punten verspeeld werden;  was het de Driebergse dames duidelijk dat nog een uitglijder, funest zou zijn in de strijd om het kampioenschap.  Deze zaterdag moest er gewonnen worden om aansluiting te houden met de kop van de ranglijst. Het Driebergse team vertrok met een op papier enigszins verzwakte selectie; door de afwezigheid van Esther vanwege een enkelblessure en absentie van onze vaste 10 Maud.    Door Naomi, Helen en Ellen aan de selectie toe te voegen, met dank aan vrouwen 2;  kon het team  met  14 dames richting Baarn vertrekken.

Na een 2-tal scherpe trainingen eerder deze week, hing er een sfeer van vertrouwen, maar wel met de nodige spanning gezien het belang van de wedstrijd.  De Driebergse dames begonnen de wedstrijd enigszins afwachtend, toch was het eerste kansje voor Chantal door foutief wegwerken van de TOV keepster, maar ze kreeg de lastige bal niet goed onder controle en dat betekende weg mogelijkheid.

TOV probeerde in de beginfase het initiatief te nemen, maar ons middenveld met Tamar met de punt naar achter, Chantal op de positie van Maud daarvoor, Rosanne op links, Tamara op rechts en het in deze fase goed functionerende verdedigingsblok met Gabrielle, Thirza en Laurien hielden de ruimtes klein en gaven weinig weg, waardoor TOV niet echt gevaarlijk werd.

Bij de sporadische kansen stond keepster Floor steeds goed opgesteld om in te grijpen. Na 10 minuten pakten de Driebergse dames het initiatief en gingen een versnelling hoger spelen, wat in de 13e minuut een mooie kans opleverde, na een bodycheck van Chantal, kreeg Tamar de bal voor haar voeten en haalde meteen uit, de TOV doelvrouw kon redding brengen.

In de 22e minuut een mooie pass van Rosanne diep op Naomi, die Irene in de breedte vrijlopend aanspeelde, die direct geblokt werd, waardoor de bal bij Rianne in de rechterzone belandde. Met een prachtige passeerbeweging draaide Rianne richting achterlijn en kon toen de bal op maat voorzetten naar de vrijstaande Irene, die de bal koeltjes in het net schoot 0-1.

Door deze treffer gingen de Driebergse dames nog beter spelen, wat in de 32e minuut weer een pracht aanval opleverde, met een pass op maat van Tamar aan de op snelheid zijnde Rianne, die de bal met wat geluk in een passeerbeweging in de kluts, via haar verdedigster terugkreeg en toen op formidabele wijze de bal langs de TOV doelvrouw in de linkerhoek liet belandden 0-2.  Nog geen 5 minuten na deze treffer was het bijna weer prijs voor Rianne, die wederom goed langs haar verdedigster sloop en hard uithaalde, maar dit keer kon de keepster van TOV met een mooie safe redding brengen en kwam Irene net te laat om de weggetikte bal in het net te werken.

Bij de volgende Driebergse aanval werd Chantal gehaakt net buiten de 16 meter; haar vrije trap belandde bij de volledig vrijstaande Irene, die de bal op kniehoogte kreeg en direct uithaalde, maar dit schot vloog als een vuurpijl een aantal meters over het doel.  Het was nu eenrichtingsverkeer op het doel van TOV, met in de 39e minuut een briljante aanval, met een prachtig hakje van Tamar naar Rosanne, direct naar Rianne en toen weer door naar Irene, die net 1 stap te laat kwam om de bal verwoestend te kunnen inschieten.

Het Driebergse team bleef goed voetballen met een verrassend goede voorlinie met Naomi, Irene en Rianne.   Net voor rust kwam de genadeklap voor TOV, toen Irene in het midden werd aangespeeld en zo in sprint op de TOV doelvrouw afrende en de bal beheerst langs de keepster in het doel werkte 0-3.

In de 2e helft mochten Wendy, Ellen en Helen het veld in voor Tamara, Naomi en Rosanne. Het was zaak om in het 1e kwartier na rust de nul te houden, om zo TOV niet in de wedstrijd te laten komen. Mede door goed keeperswerk van Floor kon het doel dicht gehouden worden en na een licht TOV overwicht in de eerste 10 minuten van de 2e helft, kwam het Driebergse team weer op stoom.

Na eerst nog een kleine kansje gemist te hebben van Irene, werd Chantal in de as aangespeeld en haar schot vloog hard over de TOV keepster in de touwen 0-4.    Ook kwam er voor Tamar nog een beloning voor haar goede spel, want in de 26e minuut omspeelde Rianne via de rechterflank een verdedigster en zette toen voor op maat voor op de inkomende Tamar, die de bal met een geplaatst schot in de rechterhoek liet vallen 0-5.  Na deze goal mocht Chantal naar de kant, waardoor Tamara in het veld kwam om op mid mid te gaan spelen.   De wedstrijd liep naar het einde en ondanks dat de Driebergse honger nog niet gestild was, vielen er geen doelpunten meer en was na het laatste fluitsignaal een juichstemming te horen bij de blauw witten.

Dames de complimenten voor deze teamprestatie, want het was voor de neutrale toeschouwer een heerlijke wedstrijd om naar te kijken, met nu wel loon naar werken 0-5.

Volgende week de uit wedstrijd tegen DOVO uit Veenendaal.