Vrouwen vechten zich langs Domstad

van Raalten Bouwadvies

FC Driebergen vrouwen 1 heeft zaterdag 3 belangrijke punten in eigen huis weten te houden. De ploeg van Ton van Garderen was met 2-1 te sterk voor Domstad Majella.

De eerste 5 minuten van de kant van Driebergen waren goed, maar daarna kakte de ploeg in. De 0-1 van Domstad was dan ook terecht, maar had niet hoeven vallen. Keepster Rianne gooide de bal zomaar tegen de spits van Domstad aan, die eenvoudig binnen kon schieten. Rianne raakte geblesseerd aan haar middelvinger en kon niet meer verder.

Kim van der Werff nam haar plek onder de lat over. Tot grote hilariteit schoot de aanvoerster van Domstad diverse malen (zonder gevaarlijk te worden) van grote afstand richting de goal van Kim en maakte daarbij de opmerking ,,die moet er toch niets van kunnen”, wij weten wel beter. Mede dankzij een goede reflex van Kim op de doellijn bleef het bij 0-1.

Na de rust kwam Driebergen beter in het spel en knalde de diepgestuurde Irene de gelijkmaker binnen: 1-1. Domstad had grote problemen met onze linksbuiten, een verdedigster moest aan de noodrem trekken. Gele kaart en vrije trap voor FCD op een mooie plaats, helaas in de muur geschoten door Irene.

Die haalde daarna wel, om meerdere redenen, haar gram door knap de 2-1 binnen te schieten. Irene was eerder bij de bal dan de keepster van Domstad, zoals het een spits betaamt, en maakte de winnende. Helaas raakte bij deze actie ook de keepster van Domstad geblesseerd. Ook zij kon niet verder, de linksback mocht de laatste minuten het doel verdedigen. Omdat Domstad door de wissels heen was dus door met 10 dames.

De 2-1 kwam niet meer in gevaar, helemaal niet toen de verdedigster opnieuw aan de noodrem moest trekken. Scheidsrechter Wesley Bekker trok de 2e gele kaart, dus rood en met 9 kwam Domstad niet meer dichtbij de 2-2. Drie belangrijke punten voor onze dames die nu 7e staan met evenveel punten (6) als Domstad en dus goed meedraaien in de 3e klasse. Zaterdag staat de topper in het bekertoernooi tegen DOVO op het programma.