Wakker worden….. JO9-1

Op de avond van Koningsdag, na de nodige oranjebitter, wodka en wijntjes werd de verslaggeefster door de teammanager er nog eens haarfijn aan herinnerd dat we zaterdag om half 8 moeten verzamelen met de JO9-1 voor een uitwedstrijd bij VV Maarssen. Heerlijk die ontnuchterende realiteit !

En inderdaad zaterdag 29 april reden we om half 8 richting Maarssen waar onze jongens om half 9 moeten aftrappen. De zon scheen, 9 velden echt gras, overal sporen van konijntjes, maar wij waren er!

De aftrap! Nog voordat ik mijn geleende kladblad open had geslagen viel het eerste doelpunt in het doel van FC Driebergen en voordat ik het doelpunt  had genoteerd met mijn geleende pen (met dank aan Paul) stond het 2-0…. Wordt het zo’n ochtend?

Driebergen…wakker worden!!!!

Bekomen van de schrik gaan de jongens van FC Driebergen wel beter voetballen  maar leiden de mooie doelpogingen van Bas, Huib en Marnix niet tot het gewenste resultaat. De jongens van VV Maarssen hebben meer geluk met hun acties en maken na 14 minuten de 3-0. Na een mooie corner van VV Maarssen weten ze zelfs voor rust de 4-0 binnen te koppen.

De jongens van FC Driebergen laten hun hoofd niet hangen en komen terug.  Na een mooie actie van Tristen weet de keeper van VV Maarssen zijn nog doel leeg te houden maar Bas weet de 4-1 wel te maken.

Abel, Geander en Daan weten de aanvallers van Maarssen steeds beter af te stoppen waardoor FC Driebergen de wedstrijd naar zich toe gaat trekken.

De corner van Tristen wordt door Bas afgemaakt. 4-2! Gaat het dan toch nog goed komen?…

Net voor rust kopt Marnix bijna het 3e doepunt in na alweer een corner maar deze gaat net over.

Eerst rust!

Werk aan de winkel voor Nico …..

FC Driebergen begint de 2e helft sterk maar kunnen niet voorkomen dat VV Maarssen een paar goede kansen krijgt maar Milan weet tegendoelpunten met zijn uitstekende keepers kwaliteit te voorkomen. Nico schreeuwt de longen uit zijn lijf om zijn jongens op de goede positie te houden. Na een mooie actie en lange rush weet Bas de 4-3 binnen te schieten. De spanning langs de lijn neemt toe. De supporters van VV Maarssen en FC Driebergen moedigen de spelers aan. Na een Corner van Huib weet Marnix met een volley de 4-4 te maken.

Publiek wordt uitzinnig en Nico probeert zijn mannen naar de overwinning te coachen.

Maarssen geeft echter niet op en weet mooie kansen te creëren… echter de tijd is om, alleen heeft de scheidsrechter dit niet in de gaten.

Na een seintje wordt er toch afgefloten en stappen de jongens van FC Driebergen moe gestreden van het veld met 1 punt op zak. Chapeau  JO9-1! Was weer een mooie ochtend in Maarssen.