Walking Voetbal voor 60+ bij FC DRIEBERGEN

Thesio ICT Proffesionals

“Voor 60-plussers is er nu Walking Football op woensdagmiddagen waarbij de ouderen in onderlinge partijtjes van 6 tegen 6 tegen elkaar spelen.” Van Essen zegt dat het leuk voor de ouderen is dat ze weer met kinderlijk plezier kunnen voetballen. Van Essen: “Je ziet ook meteen wie een echte voetballer is geweest en wie niet, want de ervaren speler verliest zijn trucs nooit, dat zie je meteen in het veld. Inzicht en baltechniek verleer je niet met de jaren.” Hans van Vugt zegt dat er wel bepaalde regels zijn bij Walking Football, zoals de titel eigenlijk al aangeeft.

Je mag niet rennen en tackles en schouderduwen mogen ook niet. Het is niet de bedoeling dat je lichamelijk contact maakt. Het spel speelt zich af op ¼ gedeelte van het Hoofdveld, zeg maar een kwartveld.

En de doeltjes zijn 1 meter hoog en 3 meter breed. Een keeper is er niet. Het komt weer aan op voetbalplezier en ook het sociale aspect is hierbij belangrijk, want in de ‘3e helft’ kunnen de voetballers die 40 jaar geleden misschien nog met elkaar gespeeld hebben, leuk oude herinneringen ophalen.”

Mede-initiatiefnemer voor het nieuwe voetbalspel voor 60-plussers Ruud van Essen vertelt dat het goed voor lichaam en geest is om weer te voetballen. “We doen ook meerdere partijvormen,” zegt Van Essen. “Hierbij moeten spelers weer nadenken vooral ook als er meerdere goals in het veld staan. Niet alleen het lichaam, ook de geest wordt aan het werk gezet.”

Ereclublid van FC Driebergen Van Vugt vertelt dat de BDO (Betaald Voetbal Organisaties Nederland) alle clubs hebben aangeschreven om voetbal voor 60-plussers te faciliteren. “Ik zelf speel ook als 60-plusser mee bij FC-Utrecht waar ze dat al hebben ingevoerd en het is hartstikke leuk. We spelen ook wedstrijden tegen andere clubs zoals Heracles.” Van Essen vertelt dat hij en Van Vugt al meerdere oudvoetballers hebben aangeschreven met de vraag of ze weer willen meedoen. De animo is groot getuige de respons die ze tot nu toe ontvingen.”

Doet u als 60-plusser met met Walking Football?

Heeft u zin om ouderwets een partijtje te voetballen en om bij te praten met oude voetbalvrienden? Neem dan contact op met Ruud van Essen (06-832552955) of Hans van Vugt (06-21676096).

Voor meer inlichtingen en vragen mailt u naar: info@fcdriebergen.nl.Bekijk hier andere berichten over walking football

Bron: Nieuwsbode Heuvelrug