Wederom dubbele cijfers voor FCD JO10-1

Drie gewonnen competitiewedstrijden, doelsaldo: 28 vóór en 3 tegen. Dat zijn de indrukwekkende cijfers van FCD JO10-1 in deze nog prille voetbaljaargang. Ook Sporting ’70 JO10-2 moest er zaterdagochtend aan geloven. Na een quintet treffers voor de limonade stokte de doelpuntenmachine van de Albicelestes in een eenzijdige wedstrijd pas bij 0-11. 

Het zijn lastige wedstrijden voor de doelman van FCD JO10-1, Luke Lahaije. Want het is natuurlijk niet erg als je 2x 25 minuten weinig tot niets te doen krijgt, maar hoe blijf je bij de les? Dat liet Lahaije tegen de Utrechtse rood-gelen, die er nauwelijks aan te pas kwamen, zien: niet verslappen en geconcentreerd blijven.

20160924_110243

Foto 1: Doelman Luke Lahaije geconcentreerd bij de strafschoppenserie na afloop.

Want de Driebergse goalie was attent bij twee spaarzame uitbraken van Sporting ’70 JO10-2. Een keer voor rust, toen hij met een uitstekende reflex zich onderscheidde in een één-tegen-één situatie. En na rust pareerde Lahaije met een magistrale zweefduik een afstandsschot. Tussendoor teisterde een Utrechtse inzet nog de lat. Het spreekwoordelijke engeltje van de keeper, die zo voor het eerst dit seizoen de nul wist te houden.

Er waren zaterdag aan Driebergse kant maar liefst zes doelpuntenmakers te noteren. Jens Raaymakers was het goudhaantje met 4 doelpunten, Kasper de Kruijf en Giel Oostra waren beiden 2x doeltreffend, en Lars Dorland, Boaz Kruis en Floris van den Bosch scoorden ieder 1 goal.

img-20160924-wa0005

Foto 2. Linkervleugelspits Floris van den Bosch haalt de achterlijn.

A.s. zaterdag staat voor FCD JO10-1 de eerste serieuze test van het seizoen op het programma, als het eveneens nog ongeslagen DVSU JO10-1 Sportpark de Woerd bezoekt, aanvang 8:30 u. Tot dan!