Wederom een spannend potje voetbal door JO9-1!

Afgelopen zaterdag mochten de mannen om 9:15 uur verzamelen voor de bekerwedstrijd tegen HSV JO9-1. Het team moest Bas en Pieter en hun beide vaders missen (vanwege vakantie), maar gelukkig kon Lars invallen en wilde de vader van Huib de coaching op zich nemen.

Het team werd meteen duidelijk opgesteld:

Huib, Tristen en Lars/Abel aanvallers, Geander, Daan en Marnix verdedigen, Milan op goal. 2e helft: Tristen, Lars en Abel aanvallers, Huib/Geander, Daan en Marnix verdedigen, Milan op goal.

Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Dan weer balbezit HSV, dan weer balbezit FCD. Onze mannen weten zeker de eerste helft meer druk te zetten en goede acties af te maken. We gaan de rust in met 4-0! 1e goal door Marnix, 2e goal door Lars, 3e en 4e goal door Huib. In de 2e helft weet HSV er toch nog 3 in te schieten. Maar onze jongens schieten er nog 4 in.  Tristen scoort de 5e, Abel via voet van Lars de 6e,  Lars de 7e en 8e. Wat opvalt deze wedstrijd is dat Geander heel rustig en beheerst de controle houdt en de bal steeds weer langs de linker kant naar voren weet te krijgen. Marnix gebruikt zijn lijf heel goed door het tussen de tegenstander en de bal te zetten, Daan heeft snelle voetjes die precies weten hoe en wanneer ze tegen de bal moeten tikken. Abel gaat er voor en weet met druk zetten de tegenstander op een verkeerd been te zetten. Huib loopt de ruimte in om op het goede moment op de goede plek te staan. Tristen blijft scherp in de gaten houden waar hij op het juiste moment de bal in het goal kan schieten.  Lars weet goed hoe hij op welk moment de bal juist moet passen of voor zichzelf moet gaan. Milan staat als een rots en loopt op het juiste ogenblik zijn goal uit als extra dreiging voor een aanvallende spits.

Eindstand: 8-3! Goed gevoetbald jongens! Lars bedankt voor het invallen, Erik bedankt voor het coachen. To be continued……..