Week van de scheidsrechter

Banner Balkan Restaurant

Van 6 t/m 14 oktober is de Week van de Scheidsrechter. “We willen er echt iets moois van maken”, zegt Pascal Engelbertink. Hij is binnen de KNVB onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van de clubarbitrage in deze regio. Een man met een missie en boordevol enthousiasme. “In de week van de scheidsrechter roepen we middels social media op om de scheidsrechter te bedanken en foto’s en video’s hiervan te delen met #scheidsbedankt.

Vrijdag zal er online een aftrapvideo worden geplaatst waarin wij voetballers oproepen om de scheidsrechter te bedanken. Hoofdpersonen zijn ex-voetballers en niet alleen scheidsrechters. Het is juist belangrijk dat topsporters aangeven hoe belangrijk het is om in de voetbalsport te beschikken over goede scheidsrechters. Daarvoor hebben we ook een promotiefilmpje gemaakt en is er een #scheidsbedankt ontwikkeld”.

Pascal weet als geen ander dat werving en behoud van scheidsrechters binnen veel clubs moeizaam gaat. Dat bleek uit een rondje langs verschillende clubs in de regio. Maar ook bleek dat er heel wat clubs zijn die in staat zijn gebleken om het vlaggen en fluiten tot een reguliere activiteit van een voetbalclub te maken. “En permanente werving binnen de teams door de teamleiders, trainers en coaches helpt daarbij”, zegt Pascal. “Juist zij kunnen spelers enthousiast krijgen om ook eens te gaan fluiten en zo hun bijdrage te leveren”.

En wat is de stand bij FC Driebergen?

“We slagen er gelukkig elke week in om elke wedstrijd te voorzien van een senior- of jeugdscheidsrechter”, zegt scheidsrechtercoördinator Paul van Oosten. “Maar soms is het ook spannend. Want er raakt wel eens een scheidsrechter geblesseerd of iemand gaat een weekendje weg.”

We kunnen dus altijd nog wel nieuwe scheidsrechters gebruiken. Daarom wil ik alle scheidsrechters bedanken die elke week de wedstrijden fluiten en het mede mogelijk maken dat zo veel voetballers wekelijks bij FC Driebergen van het spelletje kunnen genieten.

En dan is het mooi dat de KNVB een week van de scheidsrechter heeft ingesteld. “Uit waardering en aanmoediging!”, zegt Pascal.